Kocasinan 2 Mahalleye Köprü Yapıyor - Son Dakika
Yerel

Kocasinan 2 Mahalleye Köprü Yapıyor

Kocasinan 2 Mahalleye Köprü Yapıyor

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, 2 mahalleye ulaşımı rahatlatmak amacıyla köprü yapacaklarını söyledi.

27.02.2014 13:35

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, 2 mahalleye ulaşımı rahatlatmak amacıyla köprü yapacaklarını söyledi.

Başkan Bekir Yıldız, şehir hayatını kolaylaştıran en önemli etkenlerin başında ulaşım geldiğinin altını çizerek, "İmar çalışmalarının hız kazanması ve sorumluk alanının genişlemesi nedeniyle yeni yol ve köprülerle ulaşımı akıcı ve kaliteli bir niteliğe kavuşturmak için çalışıyoruz. Coğrafyanın getirdiği bazı engelleri aşmak, vatandaşımıza yaşanabilir mekanlar sunmak için ulaşımın hızını, kalitesini artırmak ve zamanını kısaltmak amacıyla yol, kaldırım, köprü yapıyoruz" dedi.

Kocasinan Belediyesi sınırları içinde yer alan Yenişehir ve Beşparmak Mahallesi'ne 2 köprü yapacaklarını belirten Başkan Bekir Yıldız, "Bu köprülerin yapımı için yaklaşık maliyeti 165 bin lira olan ihaleyi gerçekleştirdik " şeklinde bilgiler verdi.

Kocasinan Belediyesi İhale Komisyon Başkanı Mustafa Haspaylan, Sarımsaklı Suyu üzerinde 2 tane köprü yapımı ihalesine 7 firmanın katıldığını belirterek," Hepinize hayırlı uğurlu olsun. 2 betonarme köprü yaptıracağız. Şartnameyi okuduğunuz için ayrıntılara girmiyoruz. 120 takvim gününde bitireceksiniz. Geldiğiniz için çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Ardından teklif zarfları açıldı. Mustafa Haspaylan yaklaşık maliyeti 164 bin 658 lira ihaleye katılan 7 firmanın tekliflerini açıkladı. Buna göre firmaların teklifleri şöyle sıralandı;

İnci Tasarım Mimarlık 175 bin, Başaran İnşaat 149 bin 149, Alp İnşaat 185 bin, Göker Gözütok Mühendislik 139 bin 900, Turan Yapı 194 bin 900, Hüsrevoğlu İnşaat 152 bin 500, Arslantaş İnşaat 143 bin 825 lira.

İhale sonucunun, dosyalarda yapılacak yeterlilik incelemesinden sonra belli olacağı bildirildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocasinan 2 Mahalleye Köprü Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement