Kocasinan'da Yol Açma Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Kocasinan'da Yol Açma Çalışmaları Sürüyor

Kocasinan\'da Yol Açma Çalışmaları Sürüyor

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Erkilet üstündeki mahallelerde bir metreyi aşan kar nedeniyle yol açma çalışmalarına yeniden başladıklarını söyledi.

07.03.2012 14:20  Güncelleme: 15:05

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Erkilet üstündeki mahallelerde bir metreyi aşan kar nedeniyle yol açma çalışmalarına yeniden başladıklarını söyledi.

'Dağlar karını martta alır' atasözünün bu yıl tam anlamıyla yerini bulduğunu vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, "Son iki günde ve bu sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı nedeniyle özellikle Taşhan, Çevril, Vatan ve Boyacı Mahallesi'nde yoğun yağış nedeniyle kar kalınlığı bir metreyi aştı. Bu bölgelerde temizleyip açtığımız yol, tipi nedeniyle sürekli kapanıyor. Biz açıyoruz, tipi kapatıyor. Arkadaşlarımız 'Başkanım iş tipiyle inada bindi, o kapatıyor biz açıyoruz' diyor. Kayseri'de yağmur başladı, kar eridi fakat bu mahallelerde kar yüksekliği insan boyuna yaklaşıyor" dedi.

Başkan Bekir Yıldız, Yamula Barajı kıyısındaki Kemer, Dadağı, Ebiç, Mahzemin ve Kuşçu Mahallesi'nde kar yerine ılıman bir baharın başladığına dikkat çekerek, "Karla mücadele ekiplerimizin bir bölümünü buraya kaydırdık. 3 tuzlama-kar kürüme, 1 tuzlama, 2 kar kürüme, 7 grayder, 13 kepçe ve 23 damperli kamyonla birlikte 310 kişiden oluşan 4 karla mücadele ekibimiz bu mahallelere anlık müdahalede bulunuyor. Kardan temizlenen yollarda anlık tipi nedeniyle kardan koridor oluşuyor. Mahalleler arasında kuş uçumu 1-2 km mesafe var ama farklı yükseltili coğrafya nedeniyle bölgemizde hem kış hem de bahar yaşanıyor" şeklinde konuştu.

- KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocasinan'da Yol Açma Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement