Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KOMEK) kursiyerlerine Kocaeli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından afet bilinçlendirme eğitimi verildi.
Eğitim toplantısında konuşan Bireyler ve Aileler için Afet Bilinci Eğitim Uzmanı Alper Şen, bilinçli toplum oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, katılımcıların eğitimlere ilgi gösterdiğini kaydetti.
Kocaeli'nin 1999 yılında büyük afet yaşadığını anımsatan Şen, kentin bu konuda daha tedbirli olacağını vurguladı.
"Afetlerle mücadele dört aşamadan oluşuyor" diyen Şen, "İlk aşamamız şu anda yaptığımız eğitimlerle bilinçlenmemiz. İkinci aşamamız, önceden alınacak tedbirlerdir. Bunlar aile afet planı ve afet çantasının hazırlanmasıdır. Üçüncü aşamamız ise afet sırasındaki davranış tarzlarımızdır. Son aşama ise afetten sonra neler yapacağımızdır. Bu eğitimler sonunda siz de bu tedbirleri aldığınız takdirde olası bir afeti en az hasarla atlatabilirsiniz" şeklinde konuştu. - Kocaeli
Son Dakika › Yerel › Komek Kursiyerlerine Afet Bilinçlendirme Eğitimi Verildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.