Kompozisyon Yarışmasından Kazandığı Ödülü Soma'ya Bağışladı - Son Dakika
Yerel

Kompozisyon Yarışmasından Kazandığı Ödülü Soma'ya Bağışladı

Kompozisyon Yarışmasından Kazandığı Ödülü Soma\'ya Bağışladı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Milli Türk Talebe Birliği tarafından ortaklaşa ‘Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik’ konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreni yapıldı.

03.06.2014 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Milli Türk Talebe Birliği tarafından ortaklaşa 'Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik' konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreni yapıldı. Kompozisyon yarışmasında 3 bin TL kazanan Fehmi Alim Erbay aldığı ödülü Soma'ya bağışladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde yapılan ödül törenine AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahameddin Köse, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı İsmail Karayel, Milli Türk Talebe Birliği Kayseri Şube Başkanı Mehmed Fatih Erkan ve çok sayıda davetli katıldı. Törende açılış konuşması yapan Milli Türk Talebe Birliği Kayseri Şube Başkanı Mehmed Fatih Erkan, "İstanbul'un Fethinin 561. Yıldönümünde Mili Türk Talebe Birliği Kayseri Şubesi ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazırlamış olduğumuz programa katılımınızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bundan tam 561 yıl evvel 1453 yılının Mayıs ayının 29'unda genç hükümdar Sultan II. Mehmed Han İstanbul'u fathetmiş ve ortaçağı kapatıp yeniçağı açmıştır. Yeni bir çağ açan ve asırlardır fethedilmeyen İstanbul'u fetheden II. Mehmed artık Fatih Sultan Mehmed Han olmuştur. İşte bizler Fatih nesli olarak bugün iftiharla fethin yıldönümünü kutluyoruz" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahameddin Köse ise, "İstanbul'un Fethinin 561. Yıldönümü vesilesiyle Fatih Sultan Mehmed'in ve onun övülmüş ordusunu saygıyla anıyorum. Mekanları cennet olsun. Fatih Sultan Mehmed Han sadece askeri sahada değil ilim ve adalet alanlarında da dünyaya örnek olacak başarılar sergilemiştir. Türk ve dünya tarihini etkileyen bu fethi her yıl aynı coşkuyla ve sevinçle kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

'İstanbul'un fethi bizim için iki yönden önem arz etmektedir' diyen Köse, "Birincisi Fatih Sultan Mehmed Han bu şanlı zaferle birlikte bin yıldan fazla tarih sahnesinde yer alan Bizans imparatorluğunu tarihe gömmüş, Müslüman Türk milletinin kahramanlığını dünya tarihine altın harflerle yazdırmıştır. İkinci olarak da peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in müjdelediği komutan ve ordusu olarak tarihe geçmiştir" şeklinde konuştu.

Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı İsmail Karayel, "Fatih Sultan Mehmed Han 'Eğer padişah sen isen ordunun başına geç, yok eğer padişah ben isem emrediyorum gel ordunun başına kumandan ol' diyerek babası II. Murad'ı tekrar tahta davet ettiğinde henüz 12 yaşında, İstanbul'u fethettiğinde ise henüz 21 yaşındaydı. Yeni bir çağ açıp, çağ kapattı, ömrü boyunca at sırtında, gaza peşindeydi. Fatih Sultan Mehmed Han ilme çok düşkündü. İlim sahibi kişilere başta hocaları Ak Şemsettin ve Molla Gürani olmak üzere sonsuz saygı duyar, Dünya'nın her köşesinden alimleri gözbebeği olan İstanbul'a getirtirdi, Ali Kuşçu onun döneminde İstanbul'a gelmiştir. Aynı zamanda sanata ve sanatçıya karşı da oldukça ilgiliydi, İtalyan ressam Bellini'ye kendi resmini çizdirmiş, Avni mahlası ile şiirler yazmıştır. Bunlarla birlikte Fatih Sultan Mehmed yenilikçi ve sitem kuran bir devlet adamıdır. Onun döneminde tarihimizdeki ilk yükseköğretim kurumlarından olan Sahn-ı Seman kurulmuş, devlet sistemi baştan aşağı yenilenmiş Tanzimat dönemine kadar yerleştirdiği sistem devlette etkisini göstermiştir. Tüm bu özellikleri ile Fatih Sultan Mehmed başta gençler olmak üzere her birimiz için örnek bir şahsiyettir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kompozisyon yarışmasında derece giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. 3 bin TL'lik ödülünü Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç'ten alan lise öğrencisi Fehmi Alim Erbay kazandığı parayı Soma'ya bağışladı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kompozisyon Yarışmasından Kazandığı Ödülü Soma'ya Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement