Konak'ta Geleneksel "Ata'ya Saygı" Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Konak'ta Geleneksel "Ata'ya Saygı" Sergisi Açıldı

Konak\'ta Geleneksel "Ata\'ya Saygı" Sergisi Açıldı

Konak Belediyesi Prof.Dr.Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi 'Ata'ya Saygı' Sergisine ev sahipliği yapıyor.

02.11.2013 12:39

Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi 'Ata'ya Saygı' Sergisine ev sahipliği yapıyor.

Konak Belediyesi'nin her yıl 29 Ekim ve 10 Kasım tarihleri arasında düzenlediği 'Ata'ya Saygı' sergisi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde kapılarını açtı. 29 sanatçının eserleriyle katıldığı sergi açılışında Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü her yıl fark yaratan etkinliklerle andıklarını ve böylece O'nun izlerini yaşama aksettirdiklerini vurgulayarak şunları söyledi: "Ulu Önder'in yaşam biçimini ve bu yaşantının içinden yansıyan tarihsel anekdotları, fikirlerini, öngörülerini yaşamın belli noktalarına koymak çok önemli. Biz bu yüzden her yıl farklı bir anma gerçekleştiriyoruz. Örneğin geçtiğimiz sene 2 bin 400 kişiyle ve 50 bin kişilik bir çerçeveyle Atatürk portresi çizdik. Şimdi bu başka şehirlerde de uygulanıyor. Biz her şeye ve herkese rağmen, unutturulmak istenen değerlere rağmen Atatürk'ü anmaya devam edeceğiz."

İzmir sanat çevresinin ilgi gösterdiği sergi açılışında yer alan eserlerin sanatçıları da Atatürk'e özlemlerini sanatla dile getirdiklerini belirttiler. 'Ata'ya Saygı' sergisinde yer almanın gurur ve onur kaynağı olduğunu dile getiren sanatçılar "Dünyanın birçok yerinde sergilere katılıyoruz. Ama asıl derdimiz eserleri yaşadığımız yerdeki dostlarımızla paylaşmak" diyerek Başkan Tartan'a teşekkürlerini ilettiler. Fotoğraf, resim, seramik, heykel, dokuma, kağıt sanatı ve birçok farklı teknikle izleyiciyi şaşırtan 'Ata'ya Saygı Karma Sergisi' 11 Kasıma kadar Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde açık kalacak.

Sergiye Arzu Özlük, Atay Gergin, Bengü Bahar, Betül Güney, Cenk Mısırlıoğlu, Ceren Bulut, Demet Barlas, Deniz Özsoydan, Erdinç Babat, Ezgi Yüksel, F. Aslı G. Karslıoğlu, Fırat Neziroğlu, Füsun Çövenoğlu, Gözde Yenipazarlı, Nadide Arar Karaca, Neslihan Pala, Nezaket Tekin, Ömer Durmaz, Özgür Özkan, Öznur Enes, Pınar Çalışkan, Pınar Güneş, Rana Sirkecioğlu, Rugül Serbest, Şemsi Altaş, Tahsin Ulusoy, Tarık Gök, Tülay Çelikel, Yıldanur Ketenci katıldılar. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak'ta Geleneksel 'Ata'ya Saygı' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement