Konya Personel Okulu'nda Yemin Töreni...

Konya Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda Askerlik Görevini Yapan 315. Kısa Dönem Askerler Düzenlenen Törenle Yemin Etti.
Konya Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda askerlik görevini yapan 315. kısa dönem askerler düzenlenen törenle yemin etti.
Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal, subay ve astsubaylar ile çeşitli illerden yemin törenini izlemeye gelen asker yakınları katıldı. Törene katılanların ayakta selamladığı sancağın yerini almasının ardından 315. kısa dönem 200 asker yemin etti. Yemin töreninin ardından Piyade Marşı okundu. Tümgeneral Uğur Uzal, eğitimleri sırasında başarı gösteren er ve erbaşlara ödül verdi.
Törende konuşan Garnizon Komutanı Tümgeneral Uğur Uzal, asker ocağının kendini aynı gayeye adamış, kalpleri aynı heyecanla çarpan kişilerin toplandığı yer olduğunu belirterek, "Bu ocakta bütün ruhlar temizlenir, geliştirilir, yükseltilir ve yüceltilir. Bu ocakta şan, şeref, haysiyet, namus, vatan, millet ve hürriyet gibi duygular yoğunlaştırılarak bütünleştirilir. Sizler de güzel yurdumuzun eşsiz şehirlerinden Konya'da geçen eğitiminizde birbirinize karşı saygı ve sevgili olmayı, vatan ve milletini düşünmeyi, cesur fakat mütevazı olmayı öğrendiniz" dedi.
(HİV-FM)
11.05.2007 16:41 TSİ