Konya Smmmo'da Dönem Sonu İşlemleri Konulu Seminer - Son Dakika
Yerel

Konya Smmmo'da Dönem Sonu İşlemleri Konulu Seminer

Konya Smmmo\'da Dönem Sonu İşlemleri Konulu Seminer

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından Vergi Kanunlarında son yapılan düzenlemelerle birlikte dönem sonu işlemleri konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

16.12.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından Vergi Kanunlarında son yapılan düzenlemelerle birlikte dönem sonu işlemleri konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.

Konya SMMMO'da yapılan seminer TÜRMOB Yönetim Kurulu üyesi YMM Eray Mercan ve YMM Mustafa Dündar'ın sunumuyla gerçekleştirildi.

Seminerin açılış konuşmasına İstanbul'da yaşanan bombalı terör saldırısını kınayarak başlayan Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, "İstanbul'da yaşanan bombalı terör saldırısı bizleri derinden üzdü. Alçakça ve haince saldırı yapanları, içeride ve dışarıda terör örgütüne destek verenleri lanetliyor, ülkemizin huzur, güvenlik ve istikranı bozmayı hedefleyen bu saldırılar karşısında milletimizin birlik ve beraberlik içinde bir duruş sergileyeceğine inanıyoruz. Bildiğiniz gibi Kasım ayında 6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandırma işlemleri sona erdi. Maliye Bakanlığı başta olmak üzere, TÜRMOB, Odalarımız ve siz değerli meslektaşlarımızın çabalarıyla oldukça yoğun ve katılımı yüksek bir yapılandırma süreci geçirdik. Ancak Kasım ayı sonunda ödenmesi gereken ilk taksitler konusunda hepimiz bir takım sıkıntılar yaşadık. Maalesef tahsilat sisteminde yaşanan problem yüzünden birçok mükellef ilk taksitlerini ödeyemedi. Bildiğiniz üzere Kanunen; ilk iki taksitin ödenmesi, aksi takdirde yapılandırmanın ihlal olacağı belirtilmiştir. Ancak yaşanan tahsilat problemi hepinizin malumudur. Çözüm noktasında Maliye Bakanlığı Aralık ayı sonuna kadar defaten (peşin) ödeme seçeneği ile taksitlerini ödeyenleri ihlal kapsamında değerlendirmiyor. Ancak bu durum mükelleflere büyük bir mali külfet getirmektedir. Burada yetkililerin biran önce bu konuya duyarlılık göstererek; ikinci taksitle beraber ilk taksitin de gecikme zammı ile yatırılarak taksitlerin devam ettirilmesi en uygun ödeme şeklidir. Birçok mükellefin yapılandırma taksitlerini peşin ödemesi oldukça zordur. Ayrıca Kosgeb tarafından verilecek olan 50 bin TL'lik nefes kredisi sıkıntıda olan esnafımıza son derece fayda sağlayacaktır. Fakat nefes kredisine başvuruların yapılacağı Kosgeb'in internet sitesi çalışmamakta ve başvuru yapacak esnafımız adeta bir bekçi gibi Kosgeb web sitesinin çalışmasını beklemektedir. E-fatura kapsamına giren mükelleflerimiz için 2015 yılı brüt satışları toplamı: 10 milyon TL'yi aşanlar mali mühür temin ederek yılbaşından itibaren e-fatura ve e-defter kapsamına girmesi gerekmektedir. Bu konuda gerek mali mühür temini ve gerek ticari paket programlarının bir an önce entegre edilerek, hazır hale getirilmesi ve yılbaşından itibaren herhangi bir sıkıntıya sebebiyet verilmemesi adına önemli bir husustur" diye konuştu.

"Konya SMMMO hizmetlerine devam ediyor"

Konya SMMM Odası olarak eğitimlere ve seminer programlarına önem verdiklerini belirten Başkan Seyit Faruk Özselek, "Geçtiğimiz haftalarda değerli meslektaşlarımızın yoğun ilgi göstermiş olduğu Bilirkişilik ve İnşaat Muhasebesi konularında İhtisas eğitimlerimizi başarı ile tamamladık. Yine 2017 yılında da meslektaşımızın ilgi ve ihtiyaç duyduğu konularda eğitim programlarımızı ve seminerlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Tabi bunun yanında mesleğimizin ve meslektaşımızın sorunlarını çözmek adına da oda olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Açılış konuşmasından sonra Vergi Kanunlarında son yapılan düzenlemelerle birlikte dönem sonu işlemleri konusunda TÜRMOB Yönetim Kurulu üyesi YMM Eray Mercan ve YMM Mustafa Dündar tarafından detaylı bilgilendirme yapıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya Smmmo'da Dönem Sonu İşlemleri Konulu Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement