Konyaaltı Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Kolpak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Konyaaltı Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Kolpak Açıklaması

Konyaaltı Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Kolpak Açıklaması

"Yeni Torba Yasa icra ve borç takip kıskacındaki esnaf için can simidi oldu"

01.10.2014 13:39

Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Durali Kolpak, yeni çıkan Torba Yasa ile esnaf ve kefalet kooperatiflerine gecikme cezası borcu olan esnafın gecikme cezasının silineceğini hatırlatarak, "Yeni Torba Yasa icra ve borç takip kıskacındaki esnaf için can simidi oldu" dedi.

Kolpak, yaptığı yazılı açıklamada, yeni Torba Yasa'nın kredi borcu olan esnafa büyük kolaylıklar getirdiğini, yeni yasa ile borcun ödenmesi halinde gecikme faizi alınmayacağını kaydetti.

Esnafın bu tarihi fırsatı kaçırmaması gerektiğini belirten Kolpak, açıklamasına şöyle devam etti:

"Düzenlemeyle kredi borcu 30 Nisan 2014 tarihinden önce kooperatif takibine intikal eden ortaklar, 31 Ekim 2014 tarihine kadar başvurmaları halinde, yeniden yapılandırmadan faydalanabilecekler. Takibe intikal eden asıl alacak tutarının tamamının başvuru süresi içerisinde defaten ödenmesi durumunda gecikme faizi tahsil edilmeyecek. Sadece gecikme faizi borcu kalan ortaklardan ise tahsilat yapılmayacak ve borç tutarı silinecek. Bu düzenleme, yardımlaşma ve dayanışma ruhu ile çalışan kredi ve kefalet kooperatiflerinin, ortaklarına sağladığı çok önemli bir imkandır."

Torba Yasa ile SGK ve Bağ-Kur prim borçlarına yapılandırma imkanı da geldiğini hatırlatan Kolpak, bu yapılandırmalarla esnaf ve sanatkarın yeni ve borçsuz bir sayfa açacağını ifade etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konyaaltı Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Kolpak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement