Kore Gazisi'nin Madalyası Ailesine Teslim Edildi - Son Dakika
Yerel

Kore Gazisi'nin Madalyası Ailesine Teslim Edildi

Kore Gazisi\'nin Madalyası Ailesine Teslim Edildi

Nazilli'de tedavi gördüğü hastanede böbrek yetmezliği nedeniyle hayata veda eden Kore Gazisi Yusuf Yılmaz'ın madalya ve beratını ailesi teslim aldı.

25.07.2012 11:14  Güncelleme: 12:00

Nazilli'de tedavi gördüğü hastanede böbrek yetmezliği nedeniyle hayata veda eden Kore Gazisi Yusuf Yılmaz'ın (82) madalya ve beratını ailesi teslim aldı.

4 çocuk ve 12 torun sahibi olan Yılmaz'ın evinde düzenlenen törene Kore Gazisi'nin eşi Aynur Yılmaz (71), çocukları, torunları, CHP Nazilli İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı ile Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi 2. Başkanı Tahsin Kaya ve 20'ye yakın gazi katıldı.

Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi 2 Başkanı Tahsin Kaya törende yaptığı konuşmada, bugüne kadar 68 Kore ve Kıbrıs gazisini madalya ve beratına kavuşturduklarını söyledi. Kore Gazisi Yusuf Yılmaz'ın madalya ve berat teslimini de hastalığı nedeniyle ertelediklerini hatırlatan Kaya, "Töreni kendisinin huzurunda yapmak isterdik. Yusuf Yılmaz için Güney Kore Hükümeti tarafından gönderilen madalya ve beratı Nazilli'de ailesine teslim ediyoruz. Yusuf Yılmaz'a rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz" dedi. Eşi adına madalya ve beratı teslim alan Aynur Yılmaz ise tören sırasında gözyaşlarına boğuldu. Çok gururlu olduğunu ifade eden Yılmaz, "Eşim keşke yaşasaydı, madalya ve beratını kendisi teslim alsaydı. 3 gün önce vefat etti, 3 gün sonra madalya ve beratına kavuştu. Nasip böyleymiş. Yattığı yer nur olsun" şeklinde konuştu.

"HAYATTA KALAN KORE GAZİLERİNE GÖZÜMÜZ GİBİ BAKMALIYIZ"

Törende Kore Gazisi Yusuf Yılmaz'ın madalya ve beratını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı, Aynur Yılmaz'a ve dedesi ile aynı ismi taşıyan torunu Yusuf Yılmaz'a teslim etti. Aynur Yılmaz'ın elini öpen Yenipazarlı, "Millet olarak bu ülke için, bu millet için bağımsızlık için kendi kanlarını, canlarını tehlikeye atan kahramanlarımızı hatırladığımız, onları yad ettiğimiz müddetçe biz de geleceğimize daha güvenle bakabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

Çanakkale gazilerinin hayatta olmadığını, Kurtuluş Savaşı gazilerinin de hemen-hemen tamamının ebediyete intikal ettiğini hatırlatan Yenipazarlı, "Kore gazilerimizin de pek çoğu maalesef ahrete intikal etti. Bugün çok azı maalesef hayattadır. Hayatta kalanlara gözümüz gibi bakmalıyız" şeklinde konuştu.

Yenipazarlı, madalya ve berat teslimleri için Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi'ne teşekkür ederek sözlerini tamamladı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kore Gazisi'nin Madalyası Ailesine Teslim Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement