Korhan Yaylası Yolunun Kapatılmasına Tepki - Son Dakika
Yerel

Korhan Yaylası Yolunun Kapatılmasına Tepki

Korhan Yaylası Yolunun Kapatılmasına Tepki

Iğdır’da Ağrı Dağı’ndaki Korhan Yaylası’na giden yolun kapatılması bazı kesimlerden tepki gördü.

22.08.2015 17:54

Iğdır'da Ağrı Dağı'ndaki Korhan Yaylası'na giden yolun kapatılması bazı kesimlerden tepki gördü.

Iğdır'da son günlerde terör eylemlerinin yoğun olarak yaşandığı Pamuk Dağı Geçidi ile Suveren Jandarma Karakolu'na düzenlenen bombalı saldırının ardından PKK'lıların kaçış için kullandığı Ağrı Dağı eteklerindeki Korhan Yaylası yolu açılan hendek ve dökülen hafriyatla trafiğe kapatılmıştı. Burada yolun kapanması ile birlikte mağdur olduklarını savunan bir grup köylü, BDP ve HDP'liler ile HDP Iğdır Milletvekili M. Emin Adıyaman'ın da katılımıyla basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan HDP Iğdır Milletvekili M. Emin Adıyaman, halkın ulaşım hakkının engellenmesi ile güvenliğin sağlanamayacağını savundu. Adıyaman, "Bu yayla ise yaklaşık 50 bin hayvanın otladığı yerdir. Bu 50 bin hayvanın tümünün suyu yurttaşlar tarafından tankerlerle, bu yol kullanılarak yaylaya götürülmektedir. Dünden beri bu yol kazılmış. Sayın vali ile telefon görüşmesi yaptık. Güvenlik nedeniyle bu yolu kazdığını söyledi. Bu çok doğru bir yaklaşım değildir. Bu ülkede güvenlik vatandaşın ulaşım veya seyahat hakkının engellemesi şeklinde sağlanamaz. Ülkede güvenlik ancak barışla, demokratik çözümle ve ancak vatandaşa saygıyla olabilir. Vatandaşı susuz bırakmakla, ulaşım hakkını engellemekle vatandaşı adeta bulunduğu köyleri ve mezraları açık cezaevi haline dönüştürmekle ne güvenlik oluşur ne de barış oluşur" dedi.

Korhan Yaylası'nda kalan köylülerden Ahmet Galitekin ise, bulundukları yerde elektrik ve suyun olmadığını, bir de yollarının kesildiğini savundu.

Bu arada bazı yaylacıların köylerine dönmek için hayvanlarını kamyonetlere yüklemeleri kameralara yansıdı.

Ağrı Valiliği'nce Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı'nın askeri operasyonlar dolayısıyla özel geçici güvenlik bölgesi ilan edildiği duyurulmuştu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korhan Yaylası Yolunun Kapatılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement