Korkuteli Çayırlı Cami Dualarla Açıldı - Son Dakika
Yerel

Korkuteli Çayırlı Cami Dualarla Açıldı

Korkuteli Çayırlı Cami Dualarla Açıldı

Antalya’nın Korkuteli İlçesinde, yapımı tamamlanan Çayırlı Merkez Külliye Camii dualarla ibadete açıldı.

02.06.2016 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Korkuteli İlçesinde, yapımı tamamlanan Çayırlı Merkez Külliye Camii dualarla ibadete açıldı.

19 Mart 2014 yılında yapımına başlanan ve 23 ayda tamamlanan Merkez Külliye Cami için resmi açılış töreni düzenlendi. Korkuteli Çayırlı Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ve hayırserverlerin desteği ile yaptırılan caminin açılışına, Antalya Vali Yardımcısı Bilal Çelik, Antalya Müftüsü Osman Artan, Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Hasan Gökce, İlçe Müftüsü Duran Turgut'un katıldı.

Açılış öncesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran takımı gösteri sundu. Daha sonra Kuran-ı Kerim tilaveti sunuldu.

Korkuteli Çayırlı Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Durmuş Köken, caminin 4 minareye, 8 kişilik 2 adet asansöre sahip olduğunu ve 3 milyon 500 bin TL'ye mal olduğunu kaydetti.

Müftü Duran Turgut ise, bu mabetlerin asıl gayesinin insanları imar etmek olduğunu vurgulayarak, "Mabetleri inşa etmek elbette çok önemli. Ama tüm bu camilerin asıl gayesi, insanları imar etmektir, insanoğlunun gönül dünyasını imar etmektir. Fakat şu unutulmamalıdır, insanlar mabetler için değildir mabetler insanlar içindir. Bizde mabetler, insanın hiçliğini ve yokluğunu ifade edebileceği tapınaklar değildir, bizde kalbini ve gönlünü imar edeceği mekanlardır. O yüzden hep birlikte genç ve çocuklarımızla ilgilenerek, insanların gönül dünyasını imar etmeye ekstra zaman ayırmalıyız" dedi.

Yeryüzünün tamamının Allah'ın olduğunu, ancak yeryüzündeki iki mekanın Allah'ın evi olduğunu aktaran İl Müftüsü Osman Artan, "Bir müminin kalbinin hürmeti, saygınlığı Kabe'den daha yücedir. Yeryüzünün tamamı Allah'ındır. Ama yeryüzünde iki mekan Allah'ın evi olarak tarif edilmiştir. Allah'ın birinci evi Kabe ve onun şubesi olan tüm mabetlerdir. Bu eserin ortaya çıkmasında yardımcı olanlardan Allah Razı olsun" dedi.

Caminin yapımında emeği geçenlere protokol tarafından plaketleri takdim edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli Çayırlı Cami Dualarla Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement