Korkuteli Hem'de 54 Farklı Branşta Kurs Açılacak - Son Dakika
Yerel

Korkuteli Hem'de 54 Farklı Branşta Kurs Açılacak

Korkuteli Hem\'de 54 Farklı Branşta Kurs Açılacak

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nin 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında 21 kurs açtığı bildirilirken, 105 kursa 2 bin 446 kursiyerin katıldığı ifade edildi.

09.10.2013 10:01

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nin 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında 21 kurs açtığı bildirilirken, 105 kursa 2 bin 446 kursiyerin katıldığı ifade edildi.

Korkuteli Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitimi Merkezi'nde 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında 54 yeni kursun açılmasının planlandığı belirtildi. Okuma yazma kurslarında birinci kademe okuma ve yazma kursları, ikinci kademe okuma ve yazma kurslar ve birinci ve ikinci kademe seviye belirleme sınavlarının yapılacağı, meslek edindirme kapsamında ise, bilgisayar işletmenliği, bilgisayarlı ön muhasebe, bilgisayar destekli çizim, web tasarım, el sanatları, makine nakışları, evde yaşlı ve hasta bakımı, kalorifer ateşçisi yetiştirme, doğalgaz ateşçisi yetiştirme, 0-18 yaş aile eğitimi, özel sektörden gelen kurs talepleri ile aracılık kurslarının açılacağı kaydedildi.

Sosyal ve kültürel kurslar kapsamında bağlama, aile planlaması, ilk yardım, girişimcilik,gitar, İngilizce, Arapça ve Kuranı Kerim, satranç, Teke yöresi halk oyunları, diksiyon, iş ve insan ilişkileri, basketbol, voleybol, liselere hazırlık kursları, avcılık, kurban kesim, bilgisayar, aile eğitimi, keçi, koyun ve sığı yetiştiriciliği, açık alan işletme, konserve üretimi, engelli bakımı, kalorifer ateşçiliği, inşaatçılık, iş makinesi, örtü altı domates yetiştiriciliği, patates, üzüm ve ceviz yetiştiriciliği, gübreleme, bitki zararlıları ile mücadele, satış elamanı yetiştirme, bilgisayarlı muhasebe, mantar yetiştiriciliği, budama, hızlı klavye kullanımı, hasta kabul işleri, hasta ve yaşlı bakım işleri, adli kalem işleri, makine nakışı, giyim, trikotaj, cenaze yıkama, model uçak yapımı, Alafadın kilim dokumacılığı, meyve yetiştiriciliği, emlak danışmanlığı, ev tekstili, halı dokuma ve takı tasarım kurslarının açılacağı bildirildi.

Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Yalçın Özen, "Kurs için müracaatlar devam ediyor. Özellikle çalışmayan gençleri meslek öğrenebilmeleri ve farklı alanlarda kendilerini geliştirebilmeleri için bu kurslara davet ediyoruz" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli Hem'de 54 Farklı Branşta Kurs Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement