Korkuteli'nde Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'nde Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Korkuteli\'nde Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Korkuteli Yazır Mahallesinde gerçekleştirilen ve bu yılki teması "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri devam ediyor.

18.04.2014 10:24  Güncelleme: 10:31

Antalya'nın Korkuteli'ne bağlı Yazır Mahallesi'nde gerçekleştirilen ve bu yılki teması "Hz.Peygamber, Din ve Samimiyet" olan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri devam ediyor.

Korkuteli İlçe Müftülüğü ve Yazır Mahalle Muhtarlığı organizasyonu ile Yazır Fevziye Polat İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinliklerine Belediye Başkanvekili Halil Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Önal, İl Müftü Yardımcısı İbrahim Keser, İlçe Müftüsü Duran Turgut, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan İlçe Müftüsü Duran Turgut, bugünün inanan insanların bir düğünü ve bayramı olduğunu belirterek, "Adı güzel, kendi güzel, herşeyi güzel, hayatı ile dünyaya örnek bir kişilik olan yüce Peygamberimizin doğum günü bizim için bir düğün ve bayram günüdür. Onun için Allah'a hamd olsun" dedi.

İl Müftü Yardımcısı İbrahim Keser ise Müslümanların birbirlerine karşı içten ve samimi olmaları gerektiğini dile getirerek, "Müminler birbirlerine karşı asla niyet okuyucu olmamalı, zihnindeki zannı okumaya kalkmamalı, itibarsızlaştırmaya kalkışmamalı, tecessüse düşmemeli, aleyhinde konuşmamalı, gıybet etmemeli. İmanın, İslam'ın şartı budur. Selamlaşmalı, hasta iken ziyaret etmeli, cenazesini teşrif etmeli, davetine icabet etmeli ve söz söylerken, görüş beyan ederken, yanlış ve yalan beyandan, yüksek seviyedeki iltifatlardan uzak durmalı, yanıltmamalı. Yani özünde söylediğiyle dilindeki arasında bir uyum, ahenk olmalı. Çünkü samimiyet, güven ortamı doğurur. Samimiyetin yok olması, güvenin yok olması demektir. Güven kaybolunca sevgi ve saygı da kaybolur" dedi.

Program, İlçe Müftülüğü Kur'an Kursu öğrencileri Kur'an-ı Kerim tilaveti ve müftülükte görev yapan imam hatipler ile müezzin-kayyımlardan oluşan Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun seslendirdiği ilahilerle sona erdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'nde Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement