KOÜ, Öğrencilerin Tercihi Olmak İstiyor - Son Dakika
Yerel

KOÜ, Öğrencilerin Tercihi Olmak İstiyor

KOÜ, Öğrencilerin Tercihi Olmak İstiyor

KOÜ Tıp Fakültesi, şehrin zorluklarından uzakta ve İstanbul'daki tıp fakülteleri kadar iyi bir eğitim sunmak için öğrencileri bekliyor.

10.07.2013 09:33  Güncelleme: 09:36

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, KOÜ Tıp Fakültesinin İstanbul'un yakınında ama büyük şehrin zorluklarından uzakta, en az İstanbul'daki tıp fakülteleri kadar iyi bir eğitim sunmak için öğrencileri beklediğini bildirdi.

Hatun, yaptığı yazılı açıklamada, KOÜ Tıp Fakültesi ile KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinin 237 öğretim üyesi, 332 araştırma görevlisi, bin 658 hastane çalışanı ve bin 179 öğrenciyle toplam 3 bin 402 kişinin birlikte çalıştığı ve eğitim gördüğü, önemli bir sağlık kurumu olduğunu kaydetti.

Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısının bu ay itibarıyla 4,97 olduğuna dikkati çeken  Hatun, "Bu kurumun çatısı altında tıbbın bütün alanlarında yılda yaklaşık 600 bin hasta muayene edilmekte, 30 bin hasta yatarak tedavi görmekte ve 28 bin civarında ameliyat yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Hatun, son yıllarda eğitimde  yapılan iyileştirmeler sayesinde fakültenin Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Programı, Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafından 1 Ocak 2018'e kadar akredite edildiğini belirterek, bu alanda 13 fakülteden biri olduğunu vurguladı.

"Tıp eğitiminin amacı iyi hekimler yetiştirmektir"

Öğrenci odaklı tıp fakültesi olma yolunda önemli adımlar attıklarını kaydeden Hatun, şöyle devam etti:

"Tıp eğitiminin amacı iyi hekimler yetiştirmektir ve bu da büyük ölçüde iyi insan olmakla örtüşmektedir. Bir başka deyişle bu kurumda mesleki bilgilerin yanı sıra, sosyal yaşamda yasal ve toplumsal kurallara uyan, dürüst, namuslu, üretken, çalışkan, bilgi ve görgüye önem veren, toplumu yaşamdaki eylem ve düşünceleri ile aydınlatan, empati yapmayı, dayanışma ve paylaşmayı bilen, bilgiye, değerlere ve ilişkilerine sadakat duyan, alçak gönüllü ve nazik olan kişiler olmak için de bir eğitim göreceksiniz."

Hatun, KOÜ Tıp Fakültesi'nin iyi bir tıp eğitimi vaat etmenin yanı sıra mutlu bir eğitim ortamı sağlamayı ve başarı bursları ile eğitim motivasyonunu arttırmayı amaçladığına işaret ederek, şunları bildirdi:

"Bu amaç doğrultusunda 200 öğrencimize destek bursu sağlanmıştır. Okulumuz Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü içindedir ve  bu kampüs spor alanları, hemen yakımızdaki  kent ormanı, sosyal  etkinlikleri ile sizlere mutlu bir öğrencilik imkanlarının hepsini sunmaktadır. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, İstanbul'un yakınında ama büyük şehrin zorluklarından uzakta ve esas en az İstanbul'daki tıp fakülteleri kadar iyi bir eğitim sunmak için öğrencileri beklemektedir." - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel KOÜ, Öğrencilerin Tercihi Olmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement