Kozan'da Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Kozan'da Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Kozan\'da Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

Adana'nın Kozan ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ve Kozan Ticaret Borsası işbirliğinde ekmek israfını önlemeye yönelik kampanya başlatıldı.

04.04.2013 17:35

Adana'nın Kozan ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ve Kozan Ticaret Borsası işbirliğinde ekmek israfını önlemeye yönelik kampanya başlatıldı.

Kampanya ile ilgili Toprak Mahsulleri Ofisi'nde bir araya gelen Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı Kazım Özgan, Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez ve beraberindekiler bir basın açıklamasında bulundular.

Türkiye'de her gün 1 milyon, yılda. 1 milyar adet ekmeğin israf nedeniyle çöpe gittiğini belirten Kaymakam Sevgili, "Ülkemizde her gün bir milyon adet ekmek üretimi yapılmaktadır. Bu üretilen ekmeklerin altı milyonu israf edilmektedir. Bu israflar genelde fırınlarımızın üretmiş oldukları ekmeklerin bir kısmını satamamış olmasından, bir kısmı otel, okul, lokanta gibi toplu üretim yapılan yerlerde yapılan israflar sonucu olarak her gün israf oluşuyor. Bunları yıla böldüğümüzde takriben 2.1 milyar adet ekmeğimizi çöpe atıyoruz. Eğer bu parayı israf etmesek ülkemizde 80 adet devlet hastanesi veya 500 adet okul yapılabilir. Dolayısıyla dinimizin de emrettiği gibi israf haramdır. Bu bağlamda ilçemizde de ekmek israfını önlemeye yönelik olarak daire amirlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ile beraber bu çalışmayı yoğunlaştıracağız" dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Adana Şube Müdürü Mehmet Kaya, "Bu çalışma Başbakanımızın talimatları ve himayeleri doğrultusunda Tarım Bakanlığı'nın desteği ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nin öncülüğünde yapılan bir kampanyadır. Maksadımız israfı önleme konusunda bir toplum bilinci oluşturmaktır. Bizim amacımız bu ekmek israfı ile ilgili başlatılan kampanyada ülkemizin bütün noktasına bu konuyu ulaştırmaktır. Başbakanlığımızda bu konuda bir genelge yayınlayarak bütün kurumlarımızın bu kampanyaya destek olmasını belirtmiştir" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kozan'da Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement