Kozan'da Mahalle Sakinlerinin Baz İstasyonu Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Kozan'da Mahalle Sakinlerinin Baz İstasyonu Tepkisi

Adana'nın Kozan ilçesinde, bir apartmanın çatısına önce baca daha sonra ısı enerji sistemi görüntüsü vererek baz istasyonu kurmak isteyen görevliler, mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine işi durdurdu.

12.01.2012 14:40

Adana'nın Kozan ilçesinde, bir apartmanın çatısına önce baca daha sonra ısı enerji sistemi görüntüsü vererek baz istasyonu kurmak isteyen görevliler, mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine işi durdurdu.

Edinilen bilgiye göre, Tufanpaşa Mahallesi Çelikler Sokakta, bir GSM şirketince, bir apartmanın çatısına baca görüntüsü verilerek baz istasyonu kurulduğunu gören vatandaşlar, duruma tepki göstererek belediyeye şikayet başvurusunda bulundu.

Kozan Belediyesi İmar ve Fen işleri ile zabıta görevlilerince yapılan incelemede, baca görünümündeki baz istasyonu, İmar Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

Mahalle sakinleri, bir süre sonra ısı enerji firması görevlisi gibi davranan bazı kişilerin çatıda yeniden çalışma yapıldığını görmesi üzerine, protesto amacıyla bina önünde toplandı.

Vatandaşların, çalışma yapan görevlilere tepki gösterince gelen güvenlik güçleri, GSM şirketinin baz istasyonu kurulabileceği yönünde izni bulunduğunu belirterek, dağılmaları uyarısında bulundu.

Baz istasyonu kuran çalışanlar, vatandaşların sözlü tepkisinin devam etmesi ve bina önünden ayrılmaması üzerine şirket yetkilileri ile görüşüp, cihazları getirdikleri araca yükleyerek binadan ayrıldı.

Bu arada baz istasyonu kurulması yönünde daha önce muvafakatname veren bazı mülk sahipleri de dairelerinin üzerine baz istasyonu kurulmasından vazgeçtiklerine dair ilgili makamlara dilekçe vereceklerini belirttiler.

Mahalle sakinlerinden emekli öğretmen Halil Hallıoğlu ve Eczacı Türkan Çalatlı, baz istasyonlarının halkın sağlığının olumsuz etkileneceğini öne sürerek engel olmak için yasal tüm yollara başvuracaklarını belirttiler.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kozan'da Mahalle Sakinlerinin Baz İstasyonu Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement