Ktü'deki "Taşkın ve Heyelan" Konulu Sempozyum Başladı - Son Dakika
Yerel

Ktü'deki "Taşkın ve Heyelan" Konulu Sempozyum Başladı

Ktü\'deki "Taşkın ve Heyelan" Konulu Sempozyum Başladı

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen "taşkın ve heyelan" konulu sempozyum başladı.

24.10.2013 21:53

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen "taşkın ve heyelan" konulu sempozyum başladı.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Trabzon Şubesince organize edilen ve KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Doç. Dr. İhsan Kömürcü anısına gerçekleştirilen sempozyuma, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta,  Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, KTÜ öğretim üyeleri ile kamu kurum ve kuruluşlarından çok sayıda temsilci  katıldı.

Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, sempozyumda yaptığı konuşmada, Türkiye'de heyelan ve taşkınlara yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Biz deyim yerindeyse elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyduk" dedi.

Karadeniz Bölgesi'ndeki çarpık yapılaşmalara da dikkat çeken Balta, "Özellikle dere kenarlarındaki yapılaşmalar artık son bulmalı. Bizler de vatandaş olarak bilinçli davranarak bu tür felaketlerin önüne geçilmesinde katkı sağlayabiliriz" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu ise alanında uzman hocaların hazırladığı raporların kendilerine çok şey katacağını ifade ederek, "Ülkemiz, Trabzon'umuz ve bölgemiz bu sempozyumda çok şey kazanacaktır. Sempozyumda, aslında dünyanın, ülkemizin, bölgemizin, şehrimizin çok önemli sorunu masaya yatırmıştır" ifadelerini kullandı.

Yaylalı'da sempozyumun amacı hakkında bilgiler vererek, şöyle konuştu:

"Ülkemizde bu alanda çalışan araştırmacıları ve uygulayıcıları inşaat mühendisleri odası çatısı altında bir araya getirerek bilgi ve deneyim birikimleriyle görüş  iletişimini sağlamak, bu alanda karşılaşan sorunları tartışmak, çözüm önerileri geliştirerek bilime ve uygulamaya katkıda bulunmak adına yapılan taşkın ve heyelan sempozyumunda sizlerle bir araya geldik. Sempozyumda yapılacak sunumlarda taşkın ve heyelan sebepleri üzerinde durulacak, mevcut uygulamalara değinilerek can ve mal kayıplarının asgari düzeye indirilmesine yönelik çözüm önerileri sunulacaktır. Taşkınlara ve heyelanlara maruz ülkemizde modelleme konusunun oldukça  önem kazandığı düşüncesiyle sempozyum amacı kapsamında farklı oturumlar gerçekleştirilecektir"

Sempozyum açılış konuşmalarının ardından geçilen oturumlarla sürdü.

13 oturum halinde yapılacak sempozyum 27 Ekim Pazar günü sona erecek. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ktü'deki 'Taşkın ve Heyelan' Konulu Sempozyum Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement