Küçük Caner İçin Geçen Her Saniye Aleyhine İşliyor - Son Dakika
Yerel

Küçük Caner İçin Geçen Her Saniye Aleyhine İşliyor

Metin Bolat - Konya'da kalp yetmezliği nedeniyle kısa sürede nakil yapılmazsa yaşamını yitirecek olan 5 yaşındaki Caner İme'nin işlevini tamamen yitiren kalbi damardan yapılan yüksek dozda ilaçlarla güçlükle çalıştırıyor.

03.01.2012 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Metin Bolat - Konya'da kalp yetmezliği nedeniyle kısa sürede nakil yapılmazsa yaşamını yitirecek olan 5 yaşındaki Caner İme'nin işlevini tamamen yitiren kalbi damardan yapılan yüksek dozda ilaçlarla güçlükle çalıştırıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Mehmet ve Kibar İme çiftinin 5 çocuğunun en küçüğü olan 5 yaşındaki oğulları Caner'e bir yıl önce Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kalp kası fonksiyonlarından birinin genişlememesi nedeniyle kalp yetmezliği teşhisi konuldu.

Tedavisi devletin sağladığı desteklerle devam eden Caner, biran önce uygun kalp bulunup nakil yapılmazsa ölecek.

Tüm tedaviler denenen ve son çare olarak damardan yapılan yüksek dozda ilaçlarla kalbi güçlükle atmaya devam eden Caner, tedavi gördüğü hastaneden ambulansla Ankara'da bir hastaneye sevk edildi.

-"Karnım çok ağrıyor" diyerek ağlıyor-

Baba Mehmet İme (37), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşıtlarına göre kilosu düşük olan oğlunun artık geceleri de ağrısından uyuyamadığını söyledi.

Oğlunun ağrısı çok olduğunda "karnım çok ağrıyor" diyerek ağladığını belirten İme, "Biz Caner'e uygun kalp bulunup nakledilmesini beklerken kızım da ve oğlumda da kalp rahatsızlığı ortaya çıktı. Birinin kalbi delik diğerinin kalp kapakçıkları çalışmıyor. Geçen hafta üçünü de hastaneye yatırdık. Ama hastalığı ilerleyen Caner bizim belimizi büküyor" dedi.

Çaresiz olduklarını ifade eden İme, şunları kaydetti:

"Oğlum rahatsızlandığından buyana çalışamıyorum. Sürekli Ankara'ya gidip geldiğimiz için iş yerleri uzun süreli izin vermiyor. Şimdi Ankara'ya gidiyoruz. Durumum ortada. Hastane bahçesinde geceleyeceğim. Ancak bu durum gerçekten zoruma gitmiyor. Oğlum yeterki yaşasın. Çektiğim sıkıntıların hiçbiri umurumda değil. Bir baba olarak oğlumu yaşatmak istiyorum. Onun da yaşıtları gibi koşup oynamasını istiyorum. O iyileştikten sonra ben yine iş bulurum."

-En yüksek dozda ilaç veriliyor-

Anne Kibar İme (37) ise tek isteklerinin acılarını artık ilaçların bile dindiremediği oğlunun hayatta kalması olduğunu dile getirdi.

Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Pediatri Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevim Karaaslan, kalp kasının fonksiyonlarından birinin genişleyememesi nedeniyle kalp yetmezliği bulunan Caner'in durumunun hiç iyi olmadığına dikkati çekti.

Damardan yapılan yüksek dozda ilaçlarla kalp kasının genişlemesinin sağlandığını vurgulayan Karaaslan, çocuğun Ankara'ya sevk edilerek uygun kalbin bulunup nakledilmesini beklemekten başka çarenin kalmadığını söyledi.

Kadavradan nakillerin artmasıyla nakil beklerken kimsenin ölmeyeceğini anlatan Karaaslan, "Çocuğun babası işsiz. Bakımsız olduğu için yaşıtlarına göre kilosu bile düşük olan Caner'in hayatta kalması için geçen her dakika aleyhine işliyor" dedi.

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Küçük Caner İçin Geçen Her Saniye Aleyhine İşliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement