Küçük İşletmelerin Sorunları ve Büyüme Senaryoları Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

Küçük İşletmelerin Sorunları ve Büyüme Senaryoları Tartışıldı

Küçük İşletmelerin Sorunları ve Büyüme Senaryoları Tartışıldı

Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) gerçekleştirilen küçük işletmelerin sorunları ve büyüme senaryolarının ele alındığı eğitimde, küçük işletmelerin temel sorunları, gelişme çabalarının temelinde olması gerekenler büyüme ve gelişme yolları ele...

20.11.2013 14:15

Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) gerçekleştirilen küçük işletmelerin sorunları ve büyüme senaryolarının ele alındığı eğitimde, küçük işletmelerin temel sorunları, gelişme çabalarının temelinde olması gerekenler büyüme ve gelişme yolları ele alındı.

Gaziantep Ticaret Odası, TOBB Genç Girişimciler Kurulu (GGK) ve Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB), Girişim Evi eğitimleri kapsamında Gaziantep Ticaret Odası ev sahipliğinde 'Küçük İşletmelerde Büyüme Senaryoları' eğitimi düzenlendi.

Global Girişimcilik Haftası kapsamında düzenlenen 'Küçük İşletmelerde Büyüme Senaryoları' eğitiminde, katılımcılara küçük işletmelerin temel sorunları, gelişme çabalarının temelinde olması gerekenler, büyüme ve gelişmelerinin yolları ve işletme fonksiyonlarının yönetimini nasıl geliştirilebilecekleri gibi konular anlatıldı.

Toplantının açılışında konuşan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Cihan Kent, girişimcilik ve müteşebbis ruhunun ülkelerin, toplumların kalkındırmasında sinerji sağlayan en dinamik faktör olduğunu söyledi.

Dünya ekonomisine bakıldığında, Japonya ve Almanya dışındaki Avrupa ülkeleri, ABD'de negatif büyüme ve durağan bir yapı görüldüğünü belirten Kent, başarı için yepyeni operasyonel yetenek edinmenin şart olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından katılımcılara TEB Girişimci Bankacılığı eğitmeni Taner Baltacı, tarafından küçük işletmelerin temel sorunları, gelişme çabalarının temelinde olması gerekenler, büyüme ve gelişmelerinin yolları ve işletme fonksiyonlarının yönetimini nasıl geliştirilebilecekleri konularında bilgi verildi.

Genç girişimcilere küçük işletmelerde Büyüme Senaryolarının eğitiminin verildiği toplantının bir hayli verimli geçtiğini, Gaziantep'in girişimci, üretimci ve kabına sığmayan sürekli büyüyen ve büyümek isteyen bir kent olduğunu dile Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreteri Halil Göçer, Gaziantep'in ekonomik yapılanmasında Küçük ve Orta Boy İşletmelerin önemli bir yer tuttuğunu ifade ederek, "Küçük işletmelerin yaşadığı en önemli sorunların başında büyüme ve gelişme yolunda neler yapması gerektiği gelmektedir. Oda olarak kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak bu toplantılarla girişimcilere yardımcı tüm girişimcilere yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Odamız koordinatörlüğünde TOBB Genç Girişimciler Kurulu TEB ile yaptığımız ve küçük işletmelerde sorunlar ile büyüme senaryolarının ele alındığı toplantı bir hayli yararlı oldu. Oda olarak, girişimcilerin işletme kurmalarına ve işletmelerini büyütmelerine katkı sağlamak amacındayız" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçük İşletmelerin Sorunları ve Büyüme Senaryoları Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement