"Kuğu Gölü" Balesini Sanatseverlerle Buluşacak - Son Dakika
Yerel

"Kuğu Gölü" Balesini Sanatseverlerle Buluşacak

"Kuğu Gölü" Balesini Sanatseverlerle Buluşacak

20.Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında 19 Haziran'da İstanbul Devlet Opera ve Balesi "Kuğu Gölü" balesini sahneleyecek.20.Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında 19 Haziran'da ünlü besteci P.İ.Çaykovski'nin...

18.06.2013 11:22

20. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında 19 Haziran'da İstanbul Devlet Opera ve Balesi "Kuğu Gölü" balesini sahneleyecek.

20. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali kapsamında 19 Haziran'da ünlü besteci P.İ.Çaykovski'nin 1875 yılında Bolşoy Balesi için bestelediği ve Marius Petipa ve Lev İvanov'un klasik koreografileri üzerine Mehmet Balkan'ın güncel koreografisi ile Aspendos Antik Tiyatrosu'nda seyirciyle buluşacak olan "Kuğu Gölü" balesi İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

Petipa ve İvanov'dan hareketle Mehmet Balkan'ın yeni bir yorumla hazırladığı ve Lale Balkan tarafından sahneye konulan iki perdelik eserin güncel librettosu Şefik Kahramankaptan tarafından yazıldı. Dekor ve kostümü Savaş Camgöz ve ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz imzasını taşıyan Kuğu Gölü'nde temiz bir aşkın büyü ve kötülüğe galip gelmesi anlatılıyor.

Dünyada en çok sahnelenen balelerden biri olan eserde "Odette" karakterini 2012 yılında verilen Donizetti ödüllerinde Yılın Kadın Dansçısı ödülünü alan Deniz Zirek canlandırırken, İlke Kodal "Odile", Selim Borak "Siegfried", David Khozashvili "Rothbart" ve Mehmet Nuri Arkan "Benno" rolüyle sahne alacak.

Festival kapsamında 22 Haziran'da ise Mersin Devlet Opera ve Balesi "Carmen" operasını sahneleyecek. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kuğu Gölü' Balesini Sanatseverlerle Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement