Kula Esnaf Odaları, Sgk Şube Müdürü Mehmet Yörük'ü Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kula Esnaf Odaları, Sgk Şube Müdürü Mehmet Yörük'ü Ziyaret Etti

Kula Esnaf Odaları, Sgk Şube Müdürü Mehmet Yörük\'ü Ziyaret Etti

Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Yiğen, Dokumacılar Konfeksiyoncular Manifaturacılar Odası Başkanı Fehmi Yıldırım ve Şoförler Odası Başkanı Doğan Durgut, SGK Kula Şube Müdürü Mehmet Yörük'ü ziyaret etti.

16.04.2013 11:52

Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Yiğen, Dokumacılar Konfeksiyoncular Manifaturacılar Odası Başkanı Fehmi Yıldırım ve Şoförler Odası Başkanı Doğan Durgut, SGK Kula Şube Müdürü Mehmet Yörük'ü ziyaret etti.

Dokumacılar Konfeksiyoncular Manifaturacılar Odası Başkanı Fehmi Yıldırım yaptığı açıklamada, "Gecikmiş kesintilerin geri ödemeleri ile ilgili bir af olduğu gündemde. Bu konuda kamuoyunda yeterince bilgi olmadığı kanaatindeyiz. Bu konu ile ilgili esnaf arkadaşlarımızın kafasında soru işaretleri var. Bizler de bu konuda gerekli bilgiyi almak üzere SGK Kula Şube Müdürü Mehmet Yörük'ü ziyaret ettik" dedi.

SGK Kula Şube Müdürü Mehmet Yörük, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Sosyal güvenlik destekleme primi dediğimiz, emekli olduktan sonra ve vergi mükellefi ve şirket ortağı olan vatandaşlarımızın BAĞ-KUR emeklisi ise 1999'dan sonra, SSK emeklisi ise 2003'den sonra maaşlarına kesinti yapılması gerekiyordu. Bu kesinti ilk çıktığı dönemde yüzde 12 idi. Ancak şimdi yüzde 15'e kadar yükseldi. Emekli vatandaşlarımızın işyeri açması ile şirket ortağı olması durumunda maaşından yüzde 15 kesinti yapılması gerekiyor. Sistem gereği eksiklikler vardı. Kurumumuz ile vergi dairelerinin anlaşma yapması sonucunda vergi dairelerindeki bilgileri transfer ettik. 2012 yılının sonlarına doğru neredeyse her emeklimizin birikmiş borcu çıkıyor. Vergi mükellefiyetinden bu güne kadar her ay için yüzde 15'den hesapladığımız zaman çok yüksek rakamları bulan borçlar çıkabiliyor. Bu durum da ülkemizde çok ciddi bir mağduriyete sebep olacağı için bununla alakalı bir faizin affedilmesi, kalan borcun da 36 ay'a kadar taksitlendirilmesi ile alakalı bir yasa çıktı. Bize müracaat eden vatandaşlarımızın dosyalarını inceliyoruz. Mağdur olmamaları için gerekli yapılandırmayı ve taksitlendirmeyi yapıyoruz. Ancak birçok vatandaşımızın bu konuda bilgisi yok. Vatandaşlarımızın bilgilenmesi için oda başkanlarımız bizleri ziyaret etti. 31 Mayıs tarihine kadar vatandaşlarımızın mutlaka bize müracaat etmesi gerekiyor. Çünkü faizin silinmesi ve ödenecek rakamın düşmesi ihtimalleri söz konusu. Vatandaşlarımızın mutla bize müracaat etmeleri ve bu aftan faydalanmaları gerekiyor. 31 Mayıs tarihine kadar müracaat etmeyen vatandaşlarımız söz konusu faizi de ödemek durumunda kalacaklar. Bu sebeple vatandaşlarımızın derhal bize müracaat ederek bu aftan faydalanmaları gerektiğini düşünüyorum." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kula Esnaf Odaları, Sgk Şube Müdürü Mehmet Yörük'ü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement