Kültürel Miras Envanterinin Çıkarılması ve Turizme Kazandırılması" Projesi - Son Dakika
Yerel

Kültürel Miras Envanterinin Çıkarılması ve Turizme Kazandırılması" Projesi

Kültürel Miras Envanterinin Çıkarılması ve Turizme Kazandırılması" Projesi

Eskişehir Vali Yardımcısı Günay: "Yapılan çalışmanın amacı, bugün ve geçmişte sahip olduğumuz kültürel miraslarımızın yok olmamasını sağlamak"

20.06.2014 19:09

Eskişehir'de, Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamındaki "Somut Olmayan Kültürel Miras Envanterinin Çıkarılması ve Turizme Kazandırılması" Projesine ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fazıl Tekin Konferans Salonu'ndaki etkinlikte konuşan Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, kültürel zenginliklerin gelecek nesillere aktarılabilmesi için uygulanarak yaşama katılması gerektiğini söyledi.

Sadece geçmişin değil, bugünkü kültürel değerlerin de korunması gerektiğini ifade eden Günay, şunları kaydetti:

"Yapılan çalışmanın amacı, bugün ve geçmişte sahip olduğumuz kültürel miraslarımızın yok olmamasını sağlamak. Biz zaman zaman bu konularla ilgili toplantılar yapıyoruz fakat bilim adamları gözüyle araştırmaların yapılması ve ortaya, sahip olduğumuz kültürel değerlerin koyulması son derece önemli bir adımdır. Bu çalışma, bizim için dayanak çalışma olacaktır."

ESOGÜ Rektör Yardımcısı Bahattin Acat ise söz konusu çalışmanın hem Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı hem de Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenmesi dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kültürel mirasın tespit edilmesi, ortaya çıkarılması ve görünür kılınması adına önemli bir çalışmaya imza atıldığını belirten Acat, projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Üyesi Evrim Ölçer Özüner de somut kültürü korunmanın yetmediğini, bu kültürün etrafında oluşan değerleri de korumak gerektiğini bildirdi.

Eskişehir Somut Olmayan Kültürel Miras Envanterinin Çıkarılması ve Turizme Kazandırılması Projesi Koordinatör Yardımcısı Adem Koç da yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Program, masal dinletisi, Karagöz-Hacivat gösterisi ve müzik dinletisiyle sona erdi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kültürel Miras Envanterinin Çıkarılması ve Turizme Kazandırılması' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement