Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce Giresun'da düzenlenen 6 ay süreli 1. Dönem Tashih-i Huruf Kursu kapanış töreni Giresun Kalesi'nde yapıldı.
Tashih-i Huruf Kursu'na katılan 16 din görevlisi belgelerini törenle alırken, kursiyerler, 6 ay boyunca Kuran-ı Kerim'i tecvit kurallarına göre harflerin sıfatlarını ve mahreçlerini uygulamalı şekilde öğrendiler.
Programda kursiyerler adına bir konuşma yapan Mustafa Usta, kursun kendileri için büyük bir kazanç olduğun belirterek emeği geçenlere şükranlarını sundu.
Bu tür kursların devam edeceğini belirten İl Müftüsü Muhittin Oral, "Kuran yürek, gönül ister. 16 tane hocamızı biz bu kurstan mezun ettik. Kuran'a emek vermiş büyüklerimiz var. Bu mirası bize bırakanlara şükranlarımızı sunuyoruz. Ayda 1 sefer Kuran-ı Kerim dersi yapacağız" diye konuştu. - GİRESUN
Son Dakika › Yerel › Kur'an Bülbülleri Belgelerini Aldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.