Kur'an Bülbülleri Turgutlu'da Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Kur'an Bülbülleri Turgutlu'da Yarıştı

Kur\'an Bülbülleri Turgutlu\'da Yarıştı

Manisa ilçelerindeki İmam Hatip Lisesi öğrencileri, bu yıl Turgutlu'da yapılan Hafızlık, Ezan Okuma ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma İl Yarışması'na katıldı.

18.03.2013 18:42

Manisa ilçelerindeki İmam Hatip Lisesi öğrencileri, bu yıl Turgutlu'da yapılan Hafızlık, Ezan Okuma ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma İl Yarışması'na katıldı. Yaklaşık 5 saat süren yarışmalarda kendilerinden geçen Turgutlu halkı, bu organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Liseleri'nde öğrenimlerini sürdürmekte olan öğrenciler arasında düzenlenen Manisa ili Hafızlık, Ezan Okuma ve Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışması, geçtiğimiz Cumartesi günü Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Salonu sığmayan ve kapalı devre tv'den yayınla dışarıda kalanlara izlettirilen programa, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Kaymakam Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, bazı daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ve salona sığmayan bine yakın vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından açılış konuşmasını yapan Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Gürler, "Kur'an-ı Kerim 14 asır evvel tüm insanlığa gönderilmiş ilahi bir mesajdır. Dünya yaşlandıkça Kur'an-ı Kerim gençleşmekte, manası insanlar tarafından daha iyi anlaşılmaktadır. Kur'an-ı Kerim, aslı bozulmadan, tahrifata uğramadan günümüze kadar gelen tek ilahi kitaptır. Yeryüzünde hiçbir kitap Kur'an-ı Kerim kadar ezberlenmemiştir. Kur'an-ı Kerimi genç yavrularımıza öğretmek ve O'nu muhafaza etmek için gayret sarf etmektedir. Yaptığımız bu yarışmalarda buna hizmet etmektedir. Ezan, Müslümanları namaza, birliğe çağıran mesaj. Dünyanın neresine giderseniz gidin, 'Allahü Ekber, Allahü Ekber' diye başlayan Ezan-ı Muhammediye'yi duyduğumuz zaman içimize ferahlık gelir. Burada bizden birileri var dersiniz. O sesin geldiği yere yönelir, dili, ırkı, rengi farklı da olsa onlarla buluşup, tanışmak istersiniz. Çünkü Ezan, dünya Müslümanları'nın ortak dili olmuştur" dedi

Programda birer konuşma yapan Kaymakam Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan ile AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da, organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Turgutlu İlçe Müftüsü Nizamettin Doğan'ın jüri başkanlığını yaptığı yarışmaya katılan öğrenciler kadar, salonu sığmayan vatandaşlarında heyecanlandığı yaklaşık 5 saat süren yarışmalarda Manisa Merkez, Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gördes, Kırkağaç, Kula, Salihli, Sarıgöl, Selendi, Soma ve Turgutlu'daki İmam Hatip Liseleri'nde okuyan öğrenciler katıldılar. 11 öğrencinin yer aldığı Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasında, 1.'liği Manisa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Fethullah Kaya, 2.'liği Gördes İmam Hatip Lisesi'nden Sedat Çakıroğlu ve 3.'lüğü ise Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Fatih Karataş elde etti.

6 öğrencinin yarıştığı Hafızlık kategorisinde ise Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Nurullah Ergenç 1.'liği elde ederken, 2.'liği Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Muhammet Emin Çalıklı, 3.'lüğü ise Gördes İmam Hatip Lisesi'nden İshak Sazan elde etti.

11 öğrencinin yarıştığı Ezan'ı Güzel Okuma kategorisinde ise Manisa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mustafa Özgürbüz 1.'liği elde ederken, Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Hasan Hüseyin Türker 2.'liği, Demirci Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Halil İbrahim Karataş ise 3.'lüğü elde etti.

Birincilere tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere çeyrek altın verildiği yarışmada dereceye giren öğrencilere Kaymakam Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy verdi. Öğrencilerin İlahi ve şiirlerle renk kattığı Bu yarışmaya katılan tüm öğrencilere Kur'an-ı Kerim, İlmihal ve çeşitli hediyeler verildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kur'an Bülbülleri Turgutlu'da Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement