Küresel Siyasette Yeni Güç Türkiye" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Küresel Siyasette Yeni Güç Türkiye" Konferansı

Küresel Siyasette Yeni Güç Türkiye" Konferansı

Gazeteci yazar Dilipak: "Türkiye artık hiç kimseye muhtaç değil, kendi ihtiyaçlarını karşılayacak bir ülke"

06.03.2014 19:10

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak,  "Türkiye artık hiç kimseye muhtaç değil, kendi ihtiyaçlarını karşılayacak bir ülke" dedi.

Dilipak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Akademik Koordinasyon Topluluğu'nca Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Küresel Siyasette Yeni Güç Türkiye" konferansında yaptığı konuşmada, dış güçlerin Türkiye'nin gelişmesini istemediğini savundu.

Dünyada bazı kesimlerin, özellikle gelişmiş ülkelerin sömürgelerini devam ettirmek istediklerini, Türkiye'nin de yoksullaşmasını ve kendi iç dertleriyle boğuşmasını istediklerini belirten Dilipak, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin gelişmesini, dünyada güç olmasını istemiyorlar. Çeşitli senaryolar uyguluyorlar, planlar yapıyorlar. Oyunlar oynuyorlar ama hiçbiri tutmuyor. Terör devam etsin istiyorlar. Başbakan Tayyip Erdoğan da ilk olarak terörü bitirmek istiyordu. O günden bugüne terör de bitti. Ellerinden gelse yine başlatmaya çalışacaklardı. Türkiye, dünya ülkeleriyle pazarlık yapar hale geldi, güçlendi. Türkiye artık hiç kimseye muhtaç değil, kendi ihtiyaçlarını karşılayacak bir ülke."

Müslümanların yaşadığı birçok bölgede savaş, acı ve gözyaşının hakim olduğunu ifade eden Dilipak, adaletin olmadığı yerde barışın da olamayacağına dikkati çekti.

"Biz dinimizi kendi aramızda paramparça ettik" diyen Dilipak, şöyle konuştu:

"Kim ikinci bir cemaatten söz ediyorsa, kendine ya yeni bir ilah ya yeni bir kitap ya da yeni bir resul uydurmuştur. 'Biz Müslümanlardanız' diyenlerden daha güzel sözlü kim olabilir.  Biz Allah'a, resulüne ve kitabına iman ediyoruz. Eğer gerçekten müminsek böyle yapmamız gerekiyor. İhtilaflı konularda ya birbirimizi mazur göreceğiz ya da hakime gideceğiz."

Dilipak'ın konuşması sırasında salonda bulunan bazı öğrenciler konferanstan ayrıldı. Bir grup öğrenci de salonu terk eden öğrencileri alkışlayarak protesto etti. Salonu terk eden öğrencilere Dilipak, "Allah rızası için gitmeyin, yazık ediyorsunuz kendinize, lütfen gitmeyin" diye seslendi.

Konuşmasını sürdüren Dilipak, şunları kaydetti:

"Terör durmasın diye Oslo'yu deşifre edenler, Roboski'yi tezgahlayanlar aynı oyunun parçasıdır. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın planı çok açık ve netti,  dağdaki çocuklar dağdan insin, siyaset yapsın. Annelerine sarılsın, çoluk çocuğa kavuşsun, daha sonra dağa çıkmaz zaten ama birileri bunu istemedi. Derin devlet tasfiye olmuş değil. Gaflete düşmeyin, hala ayaktalar. Balyoz ve Ergenekon bir göz boyama hadisesidir. Düzmece evrakla nelerin tezgahlandığı da ortaya çıktı. Paralel yapı, Mehmet Haberal'ın dışarı çıkmasından hemen önce derin yapıyla kendi arasında mutabakat sağladı. Gezi olayları derin ve paralel yapının ortak operasyonuydu. Bunlar iyi analiz edilmelidir. "

Konferansa, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mahmut Aydın, Prof. Dr. Halis Ölmez ile fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Küresel Siyasette Yeni Güç Türkiye' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement