Kurtuluş Savaşı'ndaki Manisa Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Kurtuluş Savaşı'ndaki Manisa Anlatıldı

Kurtuluş Savaşı\'ndaki Manisa Anlatıldı

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıldönümü olması nedeniyle "Kurtuluş Savaşı'nda Manisa" adlı oyunu sahneledi.

08.09.2012 16:45

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü olması nedeniyle "Kurtuluş Savaşı'nda Manisa" adlı oyunu sahneledi.

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz'ün yazıp yönettiği oyunda, Manisa'nın Yunan askerleri tarafından işgal edilmesinden kurtuluş günü olan 8 Eylül 1922'ye kadar olan süreç anlatıldı. Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'Kurtuluş Savaşı'nda Manisa' adlı tiyatro oyunu, Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda sahnelendi. Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz'ün yazıp yönettiği oyunu Vali Halil İbrahim Daşöz, Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Funda Solak, Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Kültür Müdürü Yonca Ekmekçi, Zabıta Müdürü Aydoğan İra ve çok sayıda Manisalı sanatsever izledi. Manisa'nın Yunanlılar tarafından 1919 yılında işgal edilmesinden kurtuluş günü olan 8 Eylül 1922 tarihine kadar geçen sürede yaşananların çarpıcı bir şekilde anlatıldığı oyun, izleyenlerden tam not aldı. Manisa'nın kurtuluşunda önemli rol oynayan Ethem Bey ve Müftü Alim Efendi'nin de canlandırıldığı oyunda, zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Vatan sevdaları ve aşklarıyla destanlaşan efelerin işgalci Yunan kuvvetlerine karşı gösterdiği müdafaanın da aktarıldığı oyun, izleyenler tarafından alkışlarla takdir gördü. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurtuluş Savaşı'ndaki Manisa Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement