Kurtuluş' Zonguldak'ta Sahnelenecek - Son Dakika
Yerel

Kurtuluş' Zonguldak'ta Sahnelenecek

Kurtuluş\' Zonguldak\'ta Sahnelenecek

Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü Yalçın Arslan, “İkinci Dereden İşsizlik Yanığı” tiyatro oyununun 14-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Zonguldak’ta sahneleneceğini belirtti.

10.02.2014 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü Yalçın Arslan, "İkinci Dereden İşsizlik Yanığı" tiyatro oyununun 14-15 Şubat 2014 tarihleri arasında Zonguldak'ta sahneleneceğini belirtti.

Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü Yalçın Arslan yaptığı açıklamada, "Bu hafta Antalya Devlet Tiyatrosunu ilimizde ağırlayacağız. 'Kurtuluş' iki perde, bir saat 50 dakikalık bir oyun. Cuma günü saat 20.00'de, Cumartesi saat 14.00 ile 20.00'de olmak üzere sahnelenecek. Oyunun konusu ise; Anadolu'nun işgale uğradığı yıllarda Fransızlar Antakya yöresine kadar ilerlemişlerdi. Antakya Reyhanlı bölgesinde Delice köyü stratejik bir öneme sahiptir. Ne var ki, köyde bir avuç yaşlı ve kadın kalmıştır. Onlarında savaşacak gücü ve silahi yoktur. Köyün muhtarı yağ ticaretinden zengin olmuş ve düşmanla her türlü işbirliğine hazırdır. Asla teslim olmayı düşünmeyen köylüler tek çare olarak en iyi bildikleri o bölgenin meşhur sürk peynirinin içine zehir koyarak düşmanı zehirlemeyi ve Antakya'ya ulaşmadan onları durdurmayı düşünürler. Ancak köy muhtarının Fransız komutana ispiyonu ile plan bozulur. Fransızlar tüm köylüyü öldürürler. Bu arada direnişçiler zafer kazanmış ve Fransızları bölgeden çıkarmaya başlamışlardır. Türk milleti bir kez daha bağımsızlık için verdiği mücadelede bedeller ödemiş ve yurdunu savunmayı bilmiştir. Tüm Zonguldak halkını, tüm tiyatro severleri tiyatroya bekliyoruz" dedi.

Kemal Şerif Öztürk'ün yazdığı, T. Murat Demirbaş'ın yönettiği oyunun kadrosu ise şu isimlerden oluştu: Ali Meriç, Kader Gözpınar, Oktay Gözpınar, Sertel Uğur, M. Okan Kağnıcı, Gökhan Sevimli, İlke Türkdoğan, Bülent Ünsür, Selim Türkışı, Erol Karayılan, Erkan Pekbay, Müslüm Alataş, Burçin Nar, Gülçin Göden Söğüt, Fikret Baran, Özcan Önkür. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurtuluş' Zonguldak'ta Sahnelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement