Kuşadası Belediyesi ÖYKAM'da İnceleme Yaptı - Son Dakika
Yerel

Kuşadası Belediyesi ÖYKAM'da İnceleme Yaptı

Kuşadası Belediyesi ÖYKAM\'da İnceleme Yaptı

Ödemiş Belediyesi tarafından restore edildikten sonra müzeye dönüştürülen eski Yıldız Oteli, ilgi odağı olmaya devam ediyor.

17.01.2013 08:26  Güncelleme: 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş Belediyesi tarafından restore edildikten sonra müzeye dönüştürülen eski Yıldız Oteli, ilgi odağı olmaya devam ediyor.

2012 yılının Şubat ayı sonunda hizmete giren Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde (ÖYKAM) sergilenen objeler ve kütüphane, çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerin ilgisi ile karşılaşıyor. Şubat ayına kadar 15 bin kadar ziyaretçinin ziyaret etmesi beklenen ÖYKAM'a Kuşadası Belediyesi'nden de ziyaretçiler geldi.

Çevre il ve ilçeler tarafından örnek alınan ÖYKAM'ı Çarşamba günü de Kuşadası Belediyesi yetkilileri ziyaret etti. Selçuk Kent Arşivini inceleyen belediye ekibi Selçuk'tan sonra Ödemiş'e geldi, Kuşadası Belediye başkan danışmanları Ümit Özkan, Sibel Ünlüsoy, İmar Müdürlüğünden Güvenç Çiçek, Kuşadası Eğitimi Geliştirme Vakfı başkanı ve diğer belediye personeli ile birlikte 12 kişilik ekip ÖYKAM'da incelemelerde bulunarak notlar aldılar.

Başkan danışmanlarından Ümit Özkan ve Sibel Ünlüsoy, ÖYKAM'daki izlenimlerin ardından şunları söylediler: "Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi öncelikle mekan olarak çok iyi seçilmiş. Tarihi bir otelin böyle bir amaçla değerlendirilmesi iyi düşünülmüş. Objelerin, panoların yerleştirme biçimleri ve düzeni profesyonelce. Kuşadası Belediyesi olarak biz de benzer bir proje içerisindeyiz. Bu anlamda ÖYKAM bizim için iyi bir örnek. Başta Ödemiş Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ederiz."

Müzenin kuruluşunda iğne ile kuyu kazdıklarını ifade eden Prof. Dr. Engin Berber de "Ödemiş Yıldız Kent Müzesi arşivinde belge sayısı 20 bini aştı. 3 bin görsel arşivimiz var. Türkiye'nin ilk sözlük kitaplığını kuruyoruz. 500 sözlüğü geçtik ve 1000 sözlüğe doğru ilerliyoruz. Elimizdeki sözlükler içinde Londra'da 1847 yılında basılmış İbranice ve Yunanca sözlükler bile var. İnternet sitemizi İngilizce ve Fransızca olarak düzenliyoruz. Geçtiğimiz günlerde kamuoyunun ilgisine sunduğumuz Kurtuluş Savaşı ile ilgili belgeler de oldukça ilgi gördü" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası Belediyesi ÖYKAM'da İnceleme Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement