Kütahya'da Engellilere Özel Sağlık Hizmeti Birimi Açılışı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Engellilere Özel Sağlık Hizmeti Birimi Açılışı

Kütahya\'da Engellilere Özel Sağlık Hizmeti Birimi Açılışı

Kütahya Valisi Yılmaz, "Engellilerimizin ve yaşlılarımızın, sağlık hizmeti almalarına imkan sağlayan projeyi hayata geçiriyoruz" dedi.

16.02.2014 17:30  Güncelleme: 10:42

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, engellilerin ve yaşlıların sağlık hizmetini en sağlıklı şekilde almalarına imkan sağlayan projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Yılmaz, "Engellilere ve Yaşlılara Özel Sağlık Hizmeti Birimi"nin açılışında yaptığı konuşmada, hedef kitleyi ilgilendiren rahatlatıcı bir çalışmanın açılışını gerçekleştireceklerini kaydetti.

Son yıllarda yapılan düzenlemelerle engellilerin daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için bu çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Anayasada yapılan değişiklerin ve 2005 sonrası yapılan bu düzenlemelerin sonucunda bugün engellilerimizin erişilebilirliğini sağlayacak olan çalışmaları adım adım gerçekleştiriyoruz. O nedenle dün yaptığımız, bugün hizmete açtığımız ve bundan sonra yapacağımız çalışmaları, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte titizlikle yürütüp, tüm vatandaşlarımıza kazandırabilmenin mutluluğu ve huzurunu yaşıyoruz. Onların yüzlerinde ki mutluluklarını bizlerde paylaşıyoruz. Çıkan yasaların adım adım hayata geçirilmesi konusunda hızlı çalışmalar yapmaktayız. İşte bugünkü yaptığımız çalışmayla hastane yoğunluğu içerisine girmeden, gerek engellilerimizin gerekse yaşlılarımızın sağlık hizmetini en sağlıklı şekilde almalarına imkan sağlayan projeyi hayata geçiriyoruz. İnşallah buradan yararlanacak olan tüm vatandaşlarımız, en güzel şekliyle istifade ederler. Burada şifa bulup mutlu ve sağlıklı bir şekilde sıcak yuvalarına dönerler."

Konuşmanın ardından Yılmaz, "İşaret Dili, Engelli Hastaya Yaklaşım, Engelli Hasta ve Hasta Yakını ile İletişim" konularında eğitim alan personele sertifikalarını verdi. Sertifika dağıtım töreni sonrası "Engellilere ve Yaşlılara Özel Sağlık Hizmeti Birimi"nin açılışı gerçekleştirildi.

Törene, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Akçay, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici, diğer ilgililer ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Engellilere Özel Sağlık Hizmeti Birimi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement