Kütahya'da Nevruz Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Nevruz Coşkusu

Kütahya\'da Nevruz Coşkusu

Nevruz Bayramı, Kütahya’da Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından düzenlene bir programla kutlandı.

21.03.2014 14:26

Nevruz Bayramı, Kütahya'da Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından düzenlene bir programla kutlandı.

Rektörlük binası önünde düzenlenen programda konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, "Nevruz Farsça bir kelime olan yeni gün anlamına geliyor. Bayramlar birlikte yürümenin beraber iş yapmanın kardeşliğin adıdır. Ama özellikle nevruz bir ayrılığın, kargaşanın simgesi olarak gösterilmek istenmiştir" dedi.

Prof. Dr. Karaaslan. konuşmasında şunları söyledi: "Baharın gelişini bize müjdeleyen güzel bir mart ayında burada bulunuyoruz. Nevruz Farsça bir kelime olan yeni gün anlamına geliyor. Bayramlar birlikte yürümenin beraber iş yapmanın kardeşliğin adıdır. Ama özellikle nevruz bir ayrılığın, kargaşanın simgesi olarak gösterilmek istenmiştir. Fakat Türkiye'nin bu günkü geldiği noktada bayram bir sevinç beraberlik günü anlamına geliyor. Bu bayramı anlamı gibi dalga dalga ülkenin her yerine yaymalıyız. ve öncelikle üniversitemizde öğrencilerimiz arasında bu bayramı yaşatmalıyız. Sorumluluklarını ortaya koyan bir üniversite örneği olmak istiyoruz. Bizler dayanışmanın bir arada olmanın ve dünyanın sözcüsü olma haline gelen bir devletin öneminin farkındayız. Bu hiç şüphesiz kolay olmayacaktır. Her vesileyi değerlendirmemiz gerekecek. Üniversiteler toplumların beynidir. Adeta toplumun düşünen kafasıdır. Dolayısıyla üniversitenin duruşu olaya bakışı çok önemlidir. Üniversitemiz nevruzu bayram olarak kutlamanın heyecanı içerisindedir. Böylesi bir güzel bir günü vesile yaparak ülkemizin önünü açacak projeleri hep beraber konuşacağız, değerlendireceğiz ve ülkemiz inşallah dünyada hak ettiği önemli yeri alacaktır. Dünyanın krizler içinde bocaladığı ve bir çıkış yolu aradığı bu günlerde ülkemizden gelecek görüşler sesler dünyanın çözümsüz zannedilen birçok problemine çözüm getirecektir. Ama bu kolay olmayacak. Çok çalışmamız gerekecek ve dünyaya karşı olan sorumluluğumuzu millet olarak bir daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşayacağız. Ben bu günün bütün milletim, ülkem ve dünya milletleri için güzellikler getirmesini diliyorum."

Dumlupınar Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterileriyle renklenen törende, katılımcılara geleneksel nevruz şekeri dağıtıldı.Tören sonunda yakılan geleneksel nevruz ateşi etrafında toplanan katılımcılar, ateş üstünden atlayarak, nevruz şenliğine renk kattılar.

Program, dağıtılan Nevruz pilavının dağıtılması ile son buldu.

Nevruz kutlamalarına Vali Şerif Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldılar. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Nevruz Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement