Kütahya'da Özel Ağaçlandırma Rekoru Simav'ın - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Özel Ağaçlandırma Rekoru Simav'ın

Kütahya\'da Özel Ağaçlandırma Rekoru Simav\'ın

2011'de Kütahya ve ilçeleri arasında en fazla özel ağaçlandırma çalışmasının Simav'da yapıldığı bildirildi.

22.03.2012 09:11

2011'de Kütahya ve ilçeleri arasında en fazla özel ağaçlandırma çalışmasının Simav'da yapıldığı bildirildi.

Simav Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım özel ağaçlandırmalar kapsamında Simav'da 2011'de 26 projeye onay verildiğini bildirdi.

Yıldırım, belediyeler başta olmak üzere girişimci vatandaşların ilçe sınırları içerisinde bozuk ormanları 49 yıllığına kiralamak suretiyle özel ağaçlandırma alanlarına dönüştürdüklerini ve bu kapsamda geçen yıl Simav'da 180 hektarlık bozuk orman alanına toplam 1 milyon 821 bin dolayında badem, ceviz ve kestane fidanı dikildiğini bildirdi.

Bozuk orman alanlarının değerlendirilmesini amaçlayan proje kapsamında bu yıl 2'si belde belediyesi olmak üzere 10 girişimcinin kendilerine özel ağaçlandırma alanı talebinde bulunduğunu ifade eden Yıldırım, "Projeler inceleme aşamasında" dedi.

Özel ağaçlandırma projesi kapsamında Simav halkının girişimcilik ruhunu takdirle karşıladıklarını ifade eden Yıldırım, Orman İşletme Müdürlüğü olarak kendilerine talepte bulunan belediyeler ve girişimci vatandaşlara bozuk orman alanlarını değerlendirmeleri açısından ellerinden gelen her türlü gayreti gösterdiklerini kaydetti.

2011'de Simav'a bağlı Çaysimav, Kalkan, Öreyler, Gümüşsu, Yeşildere, Kuşu ve

Şenköy belde belediyeleri ile Pazarlar ilçe belediyesinin özel ağaçlandırma çalışmaları kapsamında gerçekleştirdikleri yatırımlarla çevreye örnek olduklarını kaydeden Yıldırım, "Yaptığımız incelemelerde belediyelerimiz ve girişimci vatandaşlarımızın oluşturdukları özel ağaçlandırma sahalarına dikilen fidanların büyük bir kısmının tuttuğunu gördük. Bu durum bizleri çok mutlu etti. Simav'da bozuk orman alanlarının atıl vaziyetten çıkarılıp üretime katkı sağlar hale gelmesi bizleri çok mutlu ediyor. Meyve fidanlarını arazide görünce çocuklar gibi seviniyoruz. Bu hususta bize talepte bulunanlara da yasaların bize verdiği yetkiler çerçevesinde elimizden gelen kolaylığı gösteriyoruz" dedi.

Özel ağaçlandırma taleplerinde önceliği belediyeler ve köy muhtarlıklarına,

ardından da aynı bölge için talepte bulunan girişimci vatandaşlara hak tanıdıklarını savunan Yıldırım, "2012'de Simav'da özel ağaçlandırma için 7 girişimci vatandaşımızın talebini değerlendiriyoruz" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Özel Ağaçlandırma Rekoru Simav'ın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement