Kütahya'da "Sigortacılık Eğitim ve İstihdam İşbirliği Protokolü" - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da "Sigortacılık Eğitim ve İstihdam İşbirliği Protokolü"

Dumlupınar Üniversitesi, "Üniversite Sanayi İşbirliği" kapsamında Türkiye'de ilk kez yapılan "Sigortacılık Eğitim ve İstihdam İşbirliği Protokolü"nü imzaladı.

14.11.2015 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dumlupınar Üniversitesi, "Üniversite Sanayi İşbirliği" kapsamında Türkiye'de ilk kez yapılan "Sigortacılık Eğitim ve İstihdam İşbirliği Protokolü"nü imzaladı.

Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, rektörlük binasında yapılan imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de ilk kez hayata geçirilecek olan bir protokole imza atmış olmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

Protokol ile üniversite bünyesindeki Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) ve Şaphane Meslek Yüksekokulunda sigortacılık eğitimi alan öğrencilerin programlama şirketinin çözüm ortağı olan firmalarda istihdam edilme fırsatı bulacağını dile getiren Gören, şunları kaydetti:

"Bu protokol kapsamında üniversitemiz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Dalkılıç ve Şaphane Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Feyyaz Ebeoğlugil tarafından Sigortacılıkta Paket Programları ve Sigortacılık Uygulamaları dersleri kapsamında 'Sofis Ultimate Eğitimi' verilecek. Bu derslerde başarı kriterini yakalayan öğrencilerimiz Sofis Ultimate Kullanım Sertifikası'nın sahibi olacak. Bu sertifika ile öğrencilerimiz özgeçmişlerini zenginleştirmenin yanında sigorta sektöründe aranan nitelikli çalışan ve iş bulma konusunda da avantajlı durumda olacaklardır."

Protokol imzalanan Mikro Prosesör Bilgisayar Programlama Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İstek de imzalanan protokolün sadece kendi şirketleri açısından değil sigortacılık sektörü için büyük önem taşıdığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ilk defa sigortacılık sektörüne yönelik nitelikli istihdama katkı sağlayacak bir anlaşmaya imza atıyoruz. Üniversite - Sanayi İşbirliğine önem veren Dumlupınar Üniversitesi ile işbirliği yapmak bizim için ayrıca bir övünç ve gurur kaynağıdır. Bundan sonra umarım yapacağımız çalışmalar artarak devam eder. Bu protokol'ün şirketimize, Dumlupınar Üniversitemize ve özellikle sigortacılık sektörüne ivme kazandıracağına inanmakla beraber, hepimize hayırlı olmasını temenni ederim."

Törene,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halis Aydemir, Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ceren Giderler, Şaphane Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Faruk Ebeoğlugil, Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Dalkılıç, Öğretim Görevlisi Feyyaz Ebeoğlugil katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 'Sigortacılık Eğitim ve İstihdam İşbirliği Protokolü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement