Kütahya İl Genel Meclisi Üyeleri Uşak'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kütahya İl Genel Meclisi Üyeleri Uşak'ı Ziyaret Etti

Kütahya İl Genel Meclisi Üyeleri Uşak\'ı Ziyaret Etti

Kütahya İl Genel Meclisi üyeleri, Kadın Girişimcilerini Destekleme Derneği ile İl Özel İdaresi ortaklığıyla yürütülmekte olan Mikro Kredi uygulamasını yerinde incelemek üzere Uşak'a geldi.

26.01.2012 17:05

Kütahya İl Genel Meclisi üyeleri, Kadın Girişimcilerini Destekleme Derneği ile İl Özel İdaresi ortaklığıyla yürütülmekte olan Mikro Kredi uygulamasını yerinde incelemek üzere Uşak'a geldi.

Kütahya İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe ile AR-GE Komisyonu üyelerinden oluşan heyet, Uşak İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerindeki toplantıda Mikro Kredi uygulaması ile Köy Kanalizasyon Tesisi İşletme Yönetmeliği ve Köy İçme Suyu Tesisleri İşletme-Bakım ve Onarım Yönetmeliği hakkında bilgi aldı. Kütahyalı meclis üyelerine bir sunum yapan Uşak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, başarıyla uyguladıkları projeleri de anlattı. Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun ise " Komşu ilimiz Kütahya'dan gelen İl Genel Meclisi ihtisas komisyonu üyelerini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ziyaret sayesinde illerimiz arasında fikir alış-verişinde bulunmuş oluyoruz. Bugün burada yapmakta olduğumuz toplantı ve sonrasında gerçekleştirdiğimiz yerinde incelemelerle misafir heyetimizi mikro kredi uygulamalarını hakkında bilgi verdik. Yaklaşık bir yıl önce uygulanmaya başlanan mikro kredi uygulamasından bugüne kadar ilimizde 426 kadınımız faydalandı. ASyrıca uygulama ile bu kadınlarımıza toplam 451 bin 400 TL kredi sağladık. Bizim için sevindirici ve gurur kaynağı olan asıl husus verdiğimiz tüm kredilerin amacına uygun olarak yerinde kullanılmış olmasıdır. İl Özel İdaresi olarak kadınlarımıza biz mikro kredi desteği sağlayarak iş kurmalarına yardımcı oluyoruz. Uşak İş Kadınlarını ve Kadın Girişimcilerini Destekleme Derneği'nde görevli arkadaşlarımız İl Özel İdaresindeki asli görevlerine ilave olarak büyük bir özveri ile mikro kredi uygulaması için çalışmaktadır. Bu çalışmaların sonucunda da mikro kredi verilen 426 vatandaşımızın tamamı geri ödemelerini tam ve zamanında gerçekleştirmektedir. İnşallah Kütahya ilimizde de mikro kredi uygulaması başarı ile uygulanır" dedi.

Bilgilendirme toplantısı sonrası Kütahya İl genel Meclisi üyeleri; Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun ve Genel Sekreter Servet Ecemiş ile birlikte Karun Hazineleri'nin sergilendiği Arkeoloji Müzesi'ni gezdi. Müze ziyaretinin ardından misafir heyet mikro kredi uygulamasını yerinde inceledi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya İl Genel Meclisi Üyeleri Uşak'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement