Kütahya'ya Mobil Mamografi Cihazı Alındı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'ya Mobil Mamografi Cihazı Alındı

Kütahya\'ya Mobil Mamografi Cihazı Alındı

Kütahya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Erken Teşhisin Yolundayız" adlı proje kapsamında satın alınan Mobil Mamografi Cihazının açılışı yapıldı.

19.11.2013 21:54  Güncelleme: 23:06

Kütahya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı çerçevesinde desteklenen, "Erken Teşhisin Yolundayız" adlı proje kapsamında satın alınan Mobil Mamografi cihazının açılışı, Vali Şerif Yılmaz'ın katılımıyla yapıldı.

Valilik önünde gerçekleşen açılışta bir konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, "Son bir ay içerisinde değişik vesilelerle hizmete sunduğumuz, gerek cihazlarımızın, gerekse hizmet binalarımızın bir tanesini daha sizlerin huzurunda hizmete açıyoruz. Öncelikle bu hizmetlerde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 2010 yılında referandum yapıldı. Anayasaya pozitif ayrımcılıkla ilgili bir takım maddeler konuldu. Konulan bu maddeler öncelikle kadınlarımıza yönelik bir ayrıcalık sağlıyordu. İkincisi engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesine yönelikti. İnşallah yakın zamanda DPÜ Evliya Çelebi Devlet Hastanemizde "Engelli Vip Hizmet" binamızın açılışında tekrar bu mutluluğu yaşayacağız. Türkiye'de bazı şeyler değişiyor. Eskiden hizmetler belirli yerlerde alınabilirken artık devletin tüm imkanları vatandaşlarımız için seferber olmuş durumdadır. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Zafer Kalkınma Ajansı, Kamu Hastaneleri Birliği, İl Özel İdaresi ve diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarının birbiriyle koordineli bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz bu tarz çalışmaların huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yakın zamanda bildiğiniz üzere 2 adet bilgisayarlı tomografi cihazı aldık. Hastanemizde Anne Oteli ve Şefkat Evi'ni açtık. Yine bugün burada özellikle proje kapsamında 4 ilçemiz yer almakta. İl merkezinde KETEM'de, Simav'da, Gediz'de ve Tavşanlı'da kanserle ilgili cihazımız var. 573 bin vatandaşımıza, 12 bin km2 lik alanımızda bulunan herkese hizmet götürecek şekilde koordine edilecek ve hizmete sunacak bu aracı satın aldık. İfade etmek istediğim, bu hizmet sağlıkta dönüşüm hamlesinin bir neticesidir." ifadelerini kullandı. Proje kapsamında; Mobil Meme Kanseri Tarama Aracı satın alınmış olup araçla; Aslanapa, Dumlupınar, Pazarlar, Şaphane ilçeleri ile köylerinde yaşayan ve yerleşim biriminde Mamografi çektirme imkanı olmayan, Meme Kanseri Tarama Programı Ulusal Standartları kapsamında Hedef Popülasyon olarak belirtilen 40-69 yaş arası risk grubundaki en az 2579 kadının Mamografi yöntemiyle taranması sağlanacaktır. Ayrıca tarama sırasında kadınlara teorik ve pratik olarak muayene eğitimi verilecektir. Belirtilen 4 İlçemizde projenin tamamlanmasını müteakip tarama aracı ile Mamografi hizmetine ulaşmada güçlük çekilen özellikle kırsal kesimdeki yerleşim birimlerinde Meme Kanseri taramasına uzun yıllar devam edilecektir. Bu sayede Morbidite ve Mortalite oranlarının erken teşhis sayesinde azaltılması benimsenmiş olup Meme Kanserine yönelik kadınlarda farkındalık oluşturulması, Meme Kanserinin erken dönemde saptanarak kadınların yaşam süresi ve kalitesinin arttırılması sağlanmış olacaktır. İlimizde 2010 yılı meme kanseri-memede kitle saptanan hasta sayısı 93, 2011 yılında ise 47'dir. 2010- 2011 yıllarında KETEM'e bireysel başvuran 4012 kadınla yapılan çalışmada 16 (yüzde 0,39) kadına Meme Kanseri teşhisi konulmuştur" dedi.

Yapılan açılış törenine Vali Yardımcısı Hüdayar Mete Buhara, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Mithat Ekici, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hakkı Altaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Erkan Gaygısız, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'ya Mobil Mamografi Cihazı Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement