Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Manisa Müftüsü Cihan: "(Kutlu Doğum Haftası) Gelişmeler ve hadiseler karşısında, efendimiz nasıl tavır takındıysa öylece tavır takınmamıza vesile olsun diye dua ediyorum"

14.04.2014 20:43

Manisa Müftüsü Sinan Cihan, Kutlu Doğum Haftası'nın, gelişmeler ve hadiseler karşısında, Hazreti Muhammed nasıl tavır takındıysa insanların öyle tavır takınmalarına vesile olması için dua ettiğini söyledi.

Manisa Müftülüğünce düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri Atatürk Spor Salonu'ndaki programla başladı.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İl Müftüsü Sinan Cihan, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in de katıldığı programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Vali Savaş, programda yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin önemine işaret ederek, "Bu haftanın, birbirimizle ilişkilerimizin daha iyi olması için Peygamberimizi tanımaya onu örnek almaya, bu inancı, bu davranışı tekrar sahiplenmeye vesile olmasını diliyorum" dedi.

Manisa Müftüsü Cihan ise bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin, Müslümanların peygamberleriyle muhabbetlerinin artmasına ve onu daha fazla örnek almalarına vesile olmasını dileyerek, "Gelişmeler ve hadiseler karşısında, efendimiz nasıl tavır takındıysa öylece tavır takınmamıza vesile olsun diye dua ediyorum" ifadelerini kullandı.

- Saruhanlı

Saruhanlı'da da kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Belediye Kültür Merkezi'nde program düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan programda, bir öğrenci tarafından Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve meali okundu.

Programda daha sonra İmam Hatip Ortaokulu ve Yılmaz Kuran Kursu öğrencileri tarafından ilahiler okundu ve semazen gösterisi sunuldu.

Etkinliğe Saruhanlı Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Üsteğmen Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ve İlçe Müftüsü Mehmet Altay da katıldı.

Program sonunda katılımcılara gül hediye edildi ve pilav ikramı yapıldı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement