Kuzka 11. Kalkınma Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Kuzka 11. Kalkınma Kurulu Toplantısı

Kuzka 11. Kalkınma Kurulu Toplantısı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUZKA) 11.Kalkınma Kurulu toplantısı yapıldı.

18.06.2013 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Bektaş, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUZKA) Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, KUZKA'nın Kastamonu, Sinop ve Çankırı'yı birleştirdiğini belirterek, KUZKA çatısı altında bir şeyler yapmaya gayret ettiklerini ifade etti.

Bölgede oturandan çok daha fazla göç eden insanın olduğunu vurgulayan Bektaş, şöyle konuştu:

"Bu bölgeyi ayağa kaldıralım, diğer bölgelerle arasındaki kalkınmışlık farklarını azaltalım diye bir görevimiz var. Derdimiz, davamız bu. Bölgede planlı kalkınmayı Türkiye olarak başaramadık. Önce batıda sonrada doğuda bir yığılma oluştu. Türkiye'deki gelişmeler de burada etkili oluyor. Hep doğu, batı derken biz arada kalıyoruz. Başımızın çaresine bakmamız lazım. Doğudakilerden ve batıdakilerden daha çok çalışmamız lazım. Bölgemizin bir kısım gerçekleri var. Bu gerçeklerden yola çıkarak bir şeyler yapmamız lazım. O yüzden beyni olan, düşüncesi olan, sözü olan, fikri olan  herkese çok iş düşüyor. Yani sorun gerçekten ağır bir sorun."

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger de kalkınma ajanslarının bölgesel kalkınmaya ivme kazandırdığını ifade ederek, Sinop ve diğer iller için hem planlanan hem de yeni açılımlar noktasında KUZKA'nın kendisinden beklenileni vereceğini savundu.

Kalkınmış ülkelerin her bir ferdini, her bir bölgesini ihmal etmeyen ülkeler olduğunu vurgulayan Köşger, "Bölgemizin her santimetrekaresini ekonomiye katmak, her ferdi bu noktada aktive etmek durumundayız. Üzerimize düşeniz yapmalıyız. Bu noktada KUZKA'nın önemli katkısı olacağını düşünüyorum" diye konuştu,

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da KUZKA'nın istişare ve danışma kurulu olduğunun altını çizerek, yapılan toplantılarda fikirlerin beyan edilmesi gerektiğini söyledi.

KUZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Sedat İşeri ise, ajansın hedefinin 2023 yılı olduğunu ve 10 yıllık bir kalkınma planını kapsadığını kaydetti.

Toplantıda, kurul üyeleri tarafından mevcut durum ve hedefler tartışılarak, 2013 yılı teklif çağrısı için talepler sunuldu. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kuzka 11. Kalkınma Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement