Lapseki'nin Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Lapseki'nin Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü Kutlamaları

Lapseki\'nin Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü Kutlamaları

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinin 92. Kurtuluş Yıl Dönümü kapsamında etkinlikler düzenlendi.

25.09.2014 11:14

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinin 92. Kurtuluş Yıl Dönümü kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinin 92. Kurtuluş Yıl Dönümü kapsamında etkinlikler düzenlendi. Lapseki Hükümet Konağı Bahçesi Atatürk Büstüne çelenk koyulmasıyla başlayan kutlama etkinliklerinde bir dakikalık saygı duruşunun ardından istiklal marşı okundu. Pazar meydanında devam eden kutlama etkinliklerinin ardından TCG Türkeli'nin liman ziyaretleri gerçekleşecek. Lapseki Müftülüğü tarafından yatsı namazından önce gazi Süleyman Paşa camisinde mevlid-i şerif programı düzenlenecek.

Lapseki'nin Kurtuluşunun 92. yıl dönümü münasebetiyle çalışmaları tamamlanan yeni şehitlik için açılış programı düzenlendi. Programa Çanakkale Ak Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir, 100. yıl Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş, Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, idari amirler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış programında ilk sözü alan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz Lapseki'ye yakışır bir şehitlik yapmaya çalıştıklarını belirtti. Eski halinin ilçeye yakışmadığının altını çizen Başkan Yılmaz, hayırlı olması temennisinde bulundu. Çanakkale Ak Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir, "Şehitliğin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün yerinde ve çok anlamlı olan bir eseri açacağız. Lapseki Türklerin Anadolu'ya geçişinde gerekse Kurtuluş savaşında akbaş cephaneliğinin Kuvayi Milliye'ye aktarılmasında geçiş noktasında önemli bir konum oldu. Şehitlerimiz istiklal mücadelesinde üzerine düşenleri hakkıyla yaptılar. Onların hatırasına bir eseri açmanın huzuru içerisindeyiz" dedi.

Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı, "Bugün Lapseki'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünü kutluyoruz. Bugünde ilçemizde büyük eksiklik olan şehitliğimizi daha güzel hale getirmenin sevincini yaşıyoruz. İlçemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu. Garnizon komutanlığına bağlı askerlerin saygı atışının ardından şehitlerin anısına yapılan mezarlara kırmızı karanfil konuldu. Lapseki ilçesinde yer alan gazilerle yeni şehitlikte basın mensupları hatıra fotoğrafı çekildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lapseki'nin Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement