'Leylim Ley'in Şairi Çankaya'da Yaşayacak - Son Dakika
Yerel

'Leylim Ley'in Şairi Çankaya'da Yaşayacak

\'Leylim Ley\'in Şairi Çankaya\'da Yaşayacak

Çankaya Belediyesi, Haziran ayında açacağı dört önemli parktan birine ünlü şair, öykücü ve romancı Sabahattin Ali'nin ismini verecek.

19.06.2012 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediyesi, Haziran ayında açacağı dört önemli parktan birine ünlü şair, öykücü ve romancı Sabahattin Ali'nin ismini verecek.

Aziz Nesin ve Rıfat Ilgaz'la birlikte Marko Paşa, Malum Paşa, Merhum Paşa, Öküz Paşa gibi siyasal mizah dergilerini çıkarmış olan Sabahattin Ali, Türk romancılığının özgün eserlerinden sayılan Kuyucaklı Yusuf'un yanı sıra bestelenmiş ve çok sevilen "Leylim Ley", "Aldırma Gönül Aldırma" isimli şiirleriyle de tanınıyor.Sabahattin Ali, 1948'de bir siyasi cinayete kurban gitmişti.

Çankaya Belediyesi, Dikmen Caddesi 1180. Sokak ile 844. Cadde arasındaki alanda toplam 4 bin 894 metrekare alan üzerine inşa edilen

içinde basketbol sahaları, koşu parkurları, çocuk oyun grupları ve açık hava spor aletleri bulunan parka bu önemli sanat insanının adını vererek Sabahattin Ali ismini Çankaya'da yaşatacak.

Sabahattin Ali Parkı'nın 23 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 18.00'de yapılacak açılış törenine kızı Filiz Ali'nin de katılması bekleniyor. Açılışta ayrıca, Sabahattin Ali'nin bestelenmiş şiirlerinin de seslendirileceği bir sürpriz konser düzenlenecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Leylim Ley'in Şairi Çankaya'da Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement