Lise Öğretmenleri Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Lise Öğretmenleri Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı

Lise Öğretmenleri Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı

Liseler Arası Araştırma Projesi Yarışmalarına katılacak öğrencilere danışmanlık yapacak öğretmenlere, ÇOMÜ’de Proje Danışmanlığı Eğitimi verildi.

06.02.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Liseler Arası Araştırma Projesi Yarışmalarına katılacak öğrencilere danışmanlık yapacak öğretmenlere, ÇOMÜ'de Proje Danışmanlığı Eğitimi verildi.

TÜBİTAK-BİDEB tarafından düzenlenen Liseler Arası Araştırma Projesi Yarışmalarına katılacak öğrencilere danışmanlık yapacak öğretmenlere Proje Danışmanlığı Eğitimi vermek amacıyla, "Lise Öğretmenleri -Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik- Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı" TÜBİTAK-BİDEB desteği ile ÇOMÜ Fen- Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü, Organik Kimya Anabilim Dalı Başkanı, Prof. Dr. Mehmet Ay koordinatörlüğünde yapıldı. Araştırma Projesi Eğitimi Çalıştayı, 25 farklı ilden toplam 40 gönüllü katılımcı ile birlikte, 8 alan danışmanı, 8 davetli konuşmacı, 2 sosyal bilim danışmanı ve 7 teknisyen ve 2 yardımcı personel gerçekleştirildi. 9 gün süren Çalıştay boyunca katılımcılara, araştırma projesi hazırlanmasında izlemeleri gereken yol konusunda uygulamalı bilgiler verilerek, proje hazırlama sürecinin yaşatılarak öğretilmesi amaçlandı. Yoğun bir çalışma ve eğitimin yer aldığı çalıştay süresince katılımcılar, ikili guruplar oluşturdu. Çanakkale Onsekiz Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik, Kimya ve Biyoloji Bölümü Laboratuarlarında, çalıştaya katılan akademisyenlerin danışmanlığında tasarladıkları 20 projenin deneysel-uygulamalı çalışmalarını gerçekleştirdiler.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda "Yıldızların Döndürülmesi ile Oluşan Cisimlerin Hacimleri" konulu matematik projesi ile İbrahim Karapür- Düzce Fen Lisesi ve Sıddıka Öcal-Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi çalıştay birincisi, "Kolonyada Metanol Tespiti" konulu kimya projesi ile Cansu Battal-Özel Emine Örnek Anadolu Lisesi ve Ufuk Mutlu- Adapazarı Enka Okulları çalıştay ikincisi, "Ev Yapımı ve Endüstriyel Üretim Yoğurtlarda pH ve Probiyotiklik İlişkisi" konulu biyoloji proje ile Umut Gönen- Kocasinan Ahmet Eren Anadolu Lisesi ve Tuncay Şakir- Kırşehir Yusuf Demir Bilim ve Sanat Merkezi çalıştay üçüncüsü oldu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lise Öğretmenleri Proje Danışmanlığı Eğitimi Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement