LÖSAM Ailelere Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

LÖSAM Ailelere Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

LÖSAM Ailelere Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

LÖSAM ve OMÜ Tıp Fakültesi tarafından, lösemili çocukları olan ailelere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

06.06.2013 10:41  Güncelleme: 10:46

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bölümü tarafından, lösemili çocukları olan ailelere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda aileler 'lösemi, tedavisi, lösemili çocukların beslenmesi ve hastaların sosyal hakları' konularında bilgilendirildi. OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hematolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zaman LÖSAM Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, katılımcılara löseminin nasıl oluştuğu hakkında bilgiler verdi. Albayrak, hasta çocuk ailelerinin belli bir bilgi birikiminin olmasına işaret ederek, "Kan kanseri, kemik iliği kanseri olarak adlandırılıyor ama daha çok kan kanseri olarak biliniyor" dedi.

Prof. Dr. Davut Albayrak'ın ardından ikinci konuşmacı olarak kürsüye çıkan Doç. Dr. Canan Albayrak, löseminin tedavisi ve çeşitleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Doç. Dr. Canan Albayrak, çocukların lösemiye yakalanma yaşının 2 ila 5 yaş arasında olduğunu belirterek, "Bu dönemler içerisinde çocuklarda bu hastalık baş gösterir. Bunun dışında her yaşta da bu hastalığa rastlanabilir. Demek ki lösemi her yaşta görülebilir. Bu hastalığı önemsemek önemli. Uzun bir tedavi döneminin aksatılmadan muntazam bir şekilde yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Doç. Dr. Canan Albayrak'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Doç. Dr. Gönül Çaltepe de kanserli çocuk beslenmesi konusunda katılımcıları bilgilendirdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel LÖSAM Ailelere Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement