Lösemi hastası çocuğun doğum günü partisi - Son Dakika
Yerel

Lösemi hastası çocuğun doğum günü partisi

Kırıkkale Yahşihan ilçesinde lösemi tedavisi gören 8 yaşındaki Aytaç'ın doğum günü partisi düzenlendi. Aytaç, pastasını keserken tek dileğinin iyileşmek olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Aytaç'a çeşitli hediyeler verdi ve onun hayalini gerçekleştirmek için polis kıyafetli şekilde polis aracıyla gezdireceklerini söyledi.

08.12.2023 09:48

- Lösemili çocuğun tek dileği: "İyileşmek"

KIRIKKALE - Kırıkkale Yahşihan ilçesinde 1 yıldır lösemi tedavisi gören 8 yaşındaki Aytaç, doğum günü partisinde pastasını keserken tek dileğinin "iyileşmek" olduğunu söyledi.

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, 1 yıldır tedavisi devam eden lösemi hastası Aytaç Taşdemir için doğum günü partisi düzenledi. Doğum günü partisine 8 yaşındaki Aytaç'ın arkadaşları da davet edildi. Partide, arkadaşları ile birlikte Mickey Mouse ile eğlenceli vakit geçiren Aytaç, pasta kesim sırasında tek dileğinin "iyileşmek" olduğunu söyledi. Türkyılmaz, pasta kesim sonrasında Aytaç'a çeşitli hediyeler verdi.

Türkyılmaz, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, lösemi hastası Aytaç'ın doğum günü partisi isteğine kayıtsız kalmadığını belirterek, belediye olarak önceliklerinin çocuklar olduğunu söyledi.

Belediyecilik anlayışında çocukların geleceğine yatırım yapmak gerektiğini ifade eden Türkyılmaz, "Aytaç'a soruyorlar 'Ne istersin?' Kendisi de 'Osman başkan elimi sıkı sıkı tutsun benim doğum günümü kutlasın.' Diyor, bende duyunca kayıtsız kalmadım. Bizim önceliğimiz çocuklar! Bizim belediyecilik anlayışımızda onların geleceğine yatırım yapmak vardır. Aytaç'ta özel bir çocuk, lösemi hastası. Mutlu etmek istedik. Hayali de 'Polis' olmakmış. 23 Nisan'da polis kıyafetli şekilde polis aracıyla gezdireceğiz. İnşallah iyileşir. Tüm böyle yardım bekleyen hasta olan çocuklarımız, bireylerimiz, ebeveynlerimiz, onlara uzun ömür ve sağlıklı günler diliyorum. Yerel yönetimlerin böyle duyarlı olması gerekir diye düşünerek hayatına dokunmak istedik" dedi.

Aytaç'ın mutlu olduğunu anlatan Türkyılmaz, "Yani ben çok duygulandım, gözlerim doldu. Bir çocuk 'Ben iyileşmek istiyorum' diyor ya Haluk Levent'in parçası var 'Elfida' diyor 'Sen hayallerimdesin' diyor. Gerçekten bizim elfidalarımız da bizim Aytaçlarımız olur. Bu da bir lösemili çocuğa yazılmış parça. Bizde dualarımızı eksik etmeyiz, dualarla anarız inşallah" diye konuştu.

Lösemi hastası çocuğun doğum günü partisi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lösemi hastası çocuğun doğum günü partisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement