Lösemili Çocuklar Konukevi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Lösemili Çocuklar Konukevi Açıldı

Lösemili Çocuklar Konukevi Açıldı

Samsun'un Atakum ilçesinde lösemili çocuklar için yapılan konukevi törenle hizmete sunuldu.

03.05.2013 18:45

Samsun'un Atakum ilçesinde lösemili çocuklar için yapılan konukevi törenle hizmete sunuldu.

Atakent mevkisinde bulunan konukevinin açılış törenine Samsun CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Rotary Kulübü Dönem Guvernörü Murat Öz, Atakum Rotary Kulübü Dönem Başkanı Kenan Engizli, LÖSAM Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak ve çok sayıda davetli katıldı.

Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak açılışta yaptığı konuşmada, "Lösemili hastaların diğer hastalardan bir farkı vardır. Bu tedavinin sürekli yapılması, bu esnada enfeksiyon kapmamaları gerekmektedir. Bu bina ile çok önemli olan barınma, beslenme ve tedaviye sürekli gelme sorunları çözülmüş oldu" dedi.

"Bugün mutlu ve coşkuluyum" diyerek sözlerine başlayan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Ben bu tür kulüplerle çalışmaktan son derece memnunum, onların halka hizmet, sosyal sorumluluk projeleri yapma konusunda oldukça başarılı olduklarını görüyorum. Burası 5 yıldızlı otel konforunda yapıldı. Bu çocuklarımızın bizim gibi insanların gayretlerine ihtiyaçları vardır. Acılarını azaltmak, umutlarını yeşertmek, onlara moral olması için bu tür işbirliklerine ve bunlardan ortaya çıkan eserlere ihtiyacımız vardır. Burada birlikte çalışmamamız ve ortaya bir eser çıkarmamız çok önemlidir. Bu topluma vereceğimiz daha çok hizmetin olduğuna inanıyor ve hep hazır olduğumu belirtmek istiyorum. Bu iyi niyete, güzelliğe teşekkür ediyorum"

ifadelerini kullandı.

Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, "Fazla söze gerek yok, bu bina kendi kendine konuşuyor. Emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuşurken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Ben buradaki törenden oldukça duygulandım. Devletin aklına gelmeyen ihtiyaçlar konusunda STK'lar önemli adımlar atıyorlar. Sahip olduğumuz hiç bir şey bize ait değildir, ta ki aldığımız son nefeste buna dahildir. Bu işe katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. Ama her şeyden önce bu arsayı, yap-satçıya vermeyen, başka bir yere satıp kendine gelir elde edebilecekken, satıp kendine makine alabilecekken veya başka bir şekilde değerlendirilecekken, bunların hiç birini yapmayıp, bu hizmete veren, böyle güzel bir amaç doğrultusunda kullanan Metin Burma'ya teşekkür ediyorum. Bu projede emeği geçen herkese minnet ve şükran duyuyorum."

Kalıcı bir eser meydana getiren herkesi kutladığını belirterek, sözlerine başlayan CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, "Bu esere katkı veren herkes, bundan sonra hiçbir şeyden korkmasınlar. Çünkü lösemili çocuklarımızın ve ailelerinin duası sizi çepeçevre saracak ve zırh gibi koruyacaktır. Burada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün resmini ve TC'nin simgesini koyduğunuz için ayrıca tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Atakum Rotary Kulübü, Atakum Belediyesi ve LÖSAM işbirliği ile Atakent mevkisinde, il dışından tedavi amacı ile Atakum'a gelen lösemili çocukların ve ailelerinin barınması için kurulan ve 12 adet 1+1 odadan oluşuyor. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lösemili Çocuklar Konukevi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement