Maden-İş Genel Başkanı Akçul Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Maden-İş Genel Başkanı Akçul Açıklaması

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Genel Başkanı Nurettin Akçul, "2014 yılı madencilik ve işçi sınıfı açısından kara bir yıl oldu.

21.02.2015 17:23

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Genel Başkanı Nurettin Akçul, "2014 yılı madencilik ve işçi sınıfı açısından kara bir yıl oldu. Üzerimizden silindir geçti. Soma'da 301, Ermenek'te 18 madenciyi kaybettik" dedi.

Akçul, Maden-İş Afşin- Elbistan Şubesi'nin 9. Olağan Genel Kurulunda, ülkede her 3 günde bir maden işçisi hayatını kaybettiğini bunu da hiç kimsenin yazmadığını söyledi.

2014'de yaşanan maden kazalarının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Akçul, "2014 yılı madencilik ve işçi sınıfı açısından kara bir yıl oldu. Üzerimizden silindir geçti. Soma'da 301, Ermenek'te 18 madenciyi kaybettik. Yine, Afşin-Elbistan bölgesindeki Çöllolar kömür sahasında ise halen 9 madenci arkadaşımız toprak altındadır. O ölümlerin üzerine hiç kimsenin bir koltuk sevdası da seçilme derdi de yok" dedi.

Ölen işçilerin acısının yüreklerde ömür boyu yaşayacağını belirten Akçul, 350 ailenin ocağına ateş düştüğünü ve bu ölümler nedeniyle sevinenlerin olduğunu dile getirdi.

Ölümlerden dolayı "Bu bizim işimize yaradı" diyenlerin bile olduğunu vurgulayan Akçul, şöyle konuştu:

"Soma'da sendika binasına 'katiller' diye yürüyenler, şimdi koltuk sevdasına sendika binasına hücum ediyorlar. Toplu ölümlerimizde anıldık. 2014 yılında dünyanın en büyük facialarını yaşadık. Türkiye'yi ve hepimizi yasa boğdu."

- Afşin-Elbistan Termik Santrali'nin özelleştirilmesi

Afşin-Elbistan Termik Santrali ve kömür sahasında özelleştirme değil, işletme hakkı devir sözleşmesi onaylandığını dile getiren Akçul, "6 aydır bu havzanın devriyle ilgili bakanlıktaki görüşmeleri adım adım takip ettik. Bunu hiç şova dönüştürmedik. Sadece yaptık, yapmaya çalıştık, sonuç almaya çalıştık. İşçi arkadaşlarımızın burnunun kanamamasını esas aldık" dedi.

Akçul, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüştüklerini, bir firmaya devredilecek santralin işçilerin kamuda kalmasına karar verildiğini bunun ise bir zafer olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Maden-İş Genel Başkanı Akçul Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement