Maden Kazası Balıkesir'de Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Maden Kazası Balıkesir'de Protesto Edildi

Maden Kazası Balıkesir\'de Protesto Edildi

Balıkesir'de TÜİK meydanı önünde toplanan kalabalık yüzlerini boyayarak ve başlarına baret giyerek Soma'da yaşanan faciayı protesto etti.

14.05.2014 21:49

Balıkesir'de TÜİK meydanı önünde toplanan kalabalık yüzlerini boyayarak ve başlarına baret giyerek Soma'da yaşanan faciayı protesto etti. Eylemciler Soma'da yaşanan facianın kaza değil cinayet olduğunu ileri sürdü.

Balıkesir Demokrasi ve Emek Platformu (BALDEP) adına bir açıklaması yapan Türk-İş İl Temsilcisi Ahmet Demirer, maden kazası nedeniyle 1 günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını söyledi. Demirer açıklamasının devamında Soma'da 200'ü aşkın işçinin hayatını kaybettiğini ve 100'ü aşkın işçinin yaralandığını belirterek, "Soma'da yüzlerce işçinin canına mal olan patlama kaza değil, yeterli iş güvenliği tedbiri alınmadığı için göz göre göre gelen bir iş cinayetidir. Ülkemizde yaşanan iş cinayetlerinde yılda ortalama bin 200 kişi yaşamını kaybetmektedir. Soma'da yaşanan katliam, bugüne kadar yaşanan iş cinayetlerinin en son ve en acı halkası olmuştur. Türkiye'de her yıl maden ocaklarında onlarca işçi iş cinayetine kurban gitmesine rağmen bugüne kadar yaşanan ölümler karşısında hiç bir önlem alınmamış, göstermelik denetimler yapılmış, madenlerdeki çalışma koşulları ile ilgili en temel sorunlar göz ardı edilerek, katliam gibi cinayete resmen davetiye çıkarılmıştır" dedi.

AK Parti hükümetini de eleştiren Demirer sözlerini şöyle sürdürdü: "29 Nisan'da üç muhalefet partisi Soma'daki maden ocaklarının araştırılması için ortak önerge vermiş, ancak söz konusu önerge AKP tarafından reddedilmiştir. AKP hükümetinin 2012'de çıkardığı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın kağıt üzerinde kaldığı, gerekli denetimlerin yapılmadığı, üstelik bu denetimleri yapması gereken hükümetin, madenlerin denetlenmesi ile ilgili önergelerini reddettiği düşünüldüğünde, Soma'da yaşanan cinayetin asıl failinin kim olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Balıkesir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak Soma'da yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitiren işçi kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı diliyor, göz göre göre yaşanan bu katliamın bütün sorumlularının hesap vermesini talep ediyoruz." - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maden Kazası Balıkesir'de Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement