Magider Kardeş Okul Projesini Yeniden Hayata Geçirecek - Son Dakika
Yerel

Magider Kardeş Okul Projesini Yeniden Hayata Geçirecek

Magider Kardeş Okul Projesini Yeniden Hayata Geçirecek

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER), eski Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün Kardeş Okul Projesini tekrar hayata geçirmeye hazırlanıyor.

06.01.2016 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER), eski Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün Kardeş Okul Projesini tekrar hayata geçirmeye hazırlanıyor. Proje kapsamında Merkez Efendi İlköğretim Kurumları müdürü ve öğretmenleriyle görüşen MAGİDER Yönetimi hafta içi okulu ziyaret ederek tespitlerini yerinde değerlendirdikten sonra projeye başlayacak.

Merkezefendi İlköğretim Kurumları Müdürü ve öğretmenleri MAGİDER'i ziyaret ederek okulun sorunları hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Merkez Efendi İlköğretim Kurumları Müdürü Mehmet Denizmen, öğretmenleri Gürsel Yılmaz ve Özlem Adıbelli okullarındaki eğitim ve öğretim seviyesine ivme kazandırmak amacıyla hazırlamış oldukları verileri MAGİDER Yönetimi ile paylaştı. Sorunlar hakkında uzun uzun konuşan iki Yönetim Kardeş Okul Projesini tekrar hayata geçirmek üzere çalışmalarına hız verdiler.

BAŞKAN ALOĞLU: "GERÇEĞİ KABULLENMEKTEN KAÇARAK KURTULUŞ OLMAZ"

Konuyla ilgili konuşan MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, "Doğru projelerin eskisi yenisi yoktur. Hayırlı işlere vesile olacaksa sahip çıkılması gerekiyor. Ülkenin içinde bulunduğu durum belli, çözüm odaklı çalışmamız gerekiyorsa eğitim bunun en başında geliyor. Manisa'mızın sahibi bizleriz. Yeni nesil olarak tüm fikirlere sahip çıkmalıyız. Biz imkanlarımız dahilinde bu işe bir okulla başlıyoruz. Belki bir okul ülkemizin eğitimi ve öğretimi için çok bir anlam ifade etmez ama Hz. İbrahim Peygamberimize ağzıyla su taşıyan karınca misali safımızı belli eder. Eğitim ve öğretim seviyesini yükseltmeden başarı, barış ve huzur istemek ruh hastalarını kıskandıracak boyutta bir anamolidir. İstatistiklere bakıldığında eğitim seviyemizin de ne yazık ki düşüş gösterdiği görülmektedir. Ne zaman ki; yaptığımız hataların arkasına saklanıp yaptıklarımıza mazeret uydurma hastalığından kurtuluruz, işte o zaman dürüst ve doğru yolun hadimi oluruz. Gerçeği kabullenmekten kaçarak kurtuluş olmaz! Gerçeklere de vakıf olmak muhakkak ki doğru eğitim ile başlar. Yeri geldiğinde eğitimi için para, koltuk, bilgi, araba, şöhret, can, güvenlik, meslek, akraba, vazgeçilmez gördüğün ne varsa kurban edilmelidir. Bunları da kendi ellerinle kurban etmedikçe mesaj sana ulaşmamış demektir. Biz Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) olarak ülke menfaati ve eğitimi için kurban vermeye hazırlanıyoruz. Umarım eğitime katkı sağlamak için çıktığımız bu yolda, herkesi yanımızda görürüz." şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Magider Kardeş Okul Projesini Yeniden Hayata Geçirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement