Malatyalı hayırsever iş adamı Nurettin Karapekmez'in yaptıracağı 200 öğrenci kapasiteli pansiyonun temeli atıldı.
Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki pansiyonun temel atma törenine Malatya Valisi Ulvi Saran ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile kurumların müdürleri katıldı.
Törende konuşan Vali Saran, eğitim kurumları ve pansiyonların cehaletle savaşta atılan önemli adımlar olduğunu söyledi.
Bu tür yatırımların gelecek nesillerin yetiştirilmesi için kıymetli yatırımlar olduğunu vurgulayan Saran, ufak fedakarlıklarla yapılacak katkıların önemine işaret etti.
Saran, böylesi hizmetlerin örnek olması gerektiğini belirterek, hayırsever iş adamı Nurettin Karapekmez ve ailesine teşekkür etti.
Belediye Başkanı Çakır da, son yıllarda eğitim alanında alınan önemli ilerlemelere dikkati çekerek, özel sektörün de devreye girmesiyle bu alandaki ihtiyaçların tamamen giderileceğini belirtti.
İş adamı Karapekmez ise Malatya'da yaşayan iş adamlarından da memleketlerine yatırım yapmalarını istedi.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, yapılan pansiyonun hayırlı olması dilekleriyle dua etti. Kurban kesimiyle birlikte Saran ve Çakır, inşaatın temelini attı.
- MALATYA
Son Dakika › Yerel › Malatya'da 200 Öğrenci Kapasiteli Pansiyonun Temeli Atıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.