Malatya ile Muğla Arasında Kültürel Köprü Oluşturmak İçin Gezi Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Malatya ile Muğla Arasında Kültürel Köprü Oluşturmak İçin Gezi Düzenlendi

Malatya ile Muğla Arasında Kültürel Köprü Oluşturmak İçin Gezi Düzenlendi

Malatya ile Muğla arasında kültürel köprü oluşturulması için Malatya'dan Muğla'ya yapılan gezide, yat turu ve tarihi yerlerin gezilmesi de gerçekleştirildi.

23.10.2012 10:39

Malatya ile Muğla arasında kültürel köprü oluşturulması için Malatya'dan Muğla'ya yapılan gezide, yat turu ve tarihi yerlerin gezilmesi de gerçekleştirildi.

Muğla Malatyalılar Derneği'nin organize ettiği gezi programına; Pütürge Belediye Başkanı Necdet Ayaydın, Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Muğla Malatyalılar Derneği Başkanı Nüvit Ateş, bazı basın mensupları ve Muğla'daki Malatyalılar katıldı.

Yat turu kapsamında Muğla ili Fethiye ilçesi Tavşanlı ada, Akvaryum Koyu, Ölüdeniz beldesi Kelebekler Vadisi, Deve Plajı, Soğuk su, Mavi mağara, Sendikolos Koyu ve

Aya Nikola adası gezildi.

Geziye katılanlardan Muğla'da yaşayan Hüseyin Erdoğan, "Nüvit beye böyle bir organize düzenlediği için teşekkür ederiz. Malatya'dan gelen belediye başkanı ve konuklara hoş geldiniz diyorum" şeklinde konuştu.

Sedat Güreş de, Malatyalı olup uzun süre Fethiye'de yaşadığını ifade edip, "Fethiye'de bin 500'e yakın aile topluluğumuz var. Doğal güzellikleri tanıtmak ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla böyle bir organize bizleri mutlu etti" dedi.

Malatya'nın Arapgir ilçesi Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü iken 1998 yılında Fethiye Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü'ne atanan ve burada emekli olan Alaeddin Beyazıt ise, Malatya merkez Kuyuönülü olduğunu ve oğlunun Fethiye'de turizm işletmeciliği yapması nedeniyle burada kaldıklarını dile getirdi.

Şair Yazar Kadir Durak ise, Malatya'nın ve kayısının tanıtılması için böyle bir gezi düzenlemenin önemini anlattı. Fethiye Malatyalılar Derneği Genel Sekreteri Hasan Kal, Muğla ile Malatyalılar arasında kültürel köprü açısından bu tür organizelerin önemine temas ederek, "Her iki il insanları birbirini tanıyor. Hemşehriler olarak hasret gideriyoruz" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya ile Muğla Arasında Kültürel Köprü Oluşturmak İçin Gezi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement