Malatyalı Şair ve Yazarlar Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Malatyalı Şair ve Yazarlar Bir Araya Geldi

Malatyalı şair ve yazarlar, Kent Konseyi'nin düzenlediği toplantıda bir araya geldi.

02.01.2012 17:20

Malatyalı şair ve yazarlar, Kent Konseyi'nin düzenlediği toplantıda bir araya geldi.

Kent Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, konseyin Şairler ve Yazarlar Grubu tarafından Fethi Gemuhluoğlu salonunda gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda şair ve yazar katıldı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, bir kentin yazarları, şairleri ve sanatçılarının, o kentin kültürünü araştırarak, yazarak, kayda alarak gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayan kalemler olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Şairler ve yazarlar, aynı zamanda o kentin tanıtımına katkı veren en önemli değerleridir. Malatya Kent Konseyi olarak 'Malatya Yazıyor' kampanyası başlattık, bu kampanyanın bundan sonraki taşıyıcıları siz kıymetli şair, yazar ve sanatçılarımız olacaktır" dedi.

Malatya'nın kendi değerlerine yeterince sahip çıkmadığını savunan Yıldırım, burada yaşayan yazarların ulusal ölçekte yazan birçok yazardan daha kıymetli olduğunu, bu şehrin kültürünün yaşatılması ve geleceğe aktarılmasında öncü rol üstlendiğini, ancak göz önünde olmalarından ötürü Malatya'nın kendi yazar ve şairlerine yeterince değer vermediğini söyledi.

Gazeteci yazar İbrahim Göçmen, Malatya Kent Konseyi'nin her düşünceyi ve fikri bünyesinde barındırdığını belirterek, bu anlamda kendilerini kutladığını söyledi.

Yazar Necip Cengil da, Malatya Kent Konseyi'nin "Malatya Yazıyor" adlı çok önemli bir projeyi başarıyla hayata geçirdiğini, çalışmaları esnasında Malatya'nın kültürel birikimini sürekli ön planda tutarak, yereldeki şair ve yazarları bu sürece dahil ettiğini anlattı.

Malatya Kent Konseyi'ni kentin kültürel değerlerinin yaşatılması için yaptığı özverili çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini belirten yazar Umut Bozkurtoğlu da, "Şairler ve yazarlar olarak en büyük problemlerden biri Malatya'nın dışına çıkan insanımızın olmayışıdır, çıkan insanı da kaybetmişizdir. Malatya kendi değerlerine yeterince sahip çıkmıyor" dedi.

Programın sonunda katılımcılara günün ansına Kent Konseyi tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatyalı Şair ve Yazarlar Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement