Malazgirt'te Demokrasi İçin Resmi Tören - Son Dakika
Yerel

Malazgirt'te Demokrasi İçin Resmi Tören

Malazgirt\'te Demokrasi İçin Resmi Tören

Muş’un Malazgirt ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla tüm kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla "Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çık" resmi töreni yapıldı.

21.07.2016 10:20

Muş'un Malazgirt ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla tüm kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla "Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çık" resmi töreni yapıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu programda, açılış konuşmasını Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı gerçekleştirdi. Bu hain darbenin yaşandığı ilk günden beri demokrasiye sahip çıkan Malazgirt halkına teşekkür eden Kaymakam Kırlı, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de bir demokrasi direnişi sergilendi. Bu, büyük milletimizin sayesinde oldu. Millet, millet olmak harcıyla yoğrulmuşlukla, birbirimize olan muhabbetle, sevgiyle olur. Bu yaşadığımız olay vesilesiyle millet olma şuurunu, anlayışını yeniden harmanladık, yeniden yoğurduk ve evlatlarımıza büyük bir miras bırakmak için yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Kaymakam Kırlı, 15 Temmuz akşamı Türkiye'de yaşanan darbe girişiminin aziz milletin kararlılığı, demokrasiye olan sadakati ve geleceğe olan inancı ile püskürtüldüğünü vurgulayarak, "Demokrasiye ve ülkemizin geleceğine sahip çıkma anlayışımızı ortaya koymuş bulunuyoruz. Demokrasi'ye sahip çıkan Malazgirt halkına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Malazgirt Kaymakamlığı önünde gerçekleşen "Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çık" töreninde Malazgirt Müftüsü Ali Üney tarafında demokrasi şehitleri için dua okundu.

Resmi törene Garnizon Komutanı Binbaşı Serdar Uğurlu, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akpınar, AK Parti İlçe Başkanı Kenan Deniz, İlçe Müftüsü Ali Üney, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malazgirt'te Demokrasi İçin Resmi Tören - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement