Malazgirt Zaferi'nin 942. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Malazgirt Zaferi'nin 942. Yıl Dönümü

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu: "Malazgrit Zaferi Türk İslam medeniyetinin dünyaya açılan kapısı olmuştur"

26.08.2013 16:50

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Malazgirt Zaferi'nin Türk-İslam medeniyetinin dünyaya açılan kapısı olduğunu bildirdi.

Cankaloğlu, Malazgirt Zaferi'nin 942. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletinin tarih boyunca büyük zaferler kazandığını belirtti.

Bu zaferler arasında, Alparslan'ın Bizans ordusunu mağlup ederek Anadolu'yu Türk yurdu yaptığı Malazgirt Zaferi'nin müstesna bir yeri olduğunu ifade eden Cankaloğlu, şunları kaydetti:

"Malazgirt Zaferi, Türk-İslam medeniyetinin dünyaya açılan kapısı olmuştur. Bu zafer, hem Türk ülkelerini düşman tehlikesinden kurtarmış hem de Anadolu topraklarının ebediyen Türk ve İslam ülkesi olmasını sağlamıştır. Malazgirt Zaferi, Türk Milleti'nin yeniden diriliş ve yeni başlangıçlar yapmasının ilk adımını oluşturmuştur. Bizlere düşen görev, al bayrağımızın dalgalandığı vatanımızı ve atalarımızdan bize emanet kalan kutsal miraslarımızı, gelecek kuşaklara şan ve şerefle aktarmaktır. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi'nin 942. yıl dönümünü kutluyor, zaferin büyük komutanı Alparslan'ı ve bu savaşta şehitlik mertebesine erişenleri rahmet ve şükranla anıyoruz." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malazgirt Zaferi'nin 942. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement